A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/ivan%20čehok.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Čehok se iz Vijećnice odvezao na biciklu?! Otišao kući, pa u centar Varaždina. Skinut mu je imunitet | Politika+
Hrvatska

ISTRAGA: Čehok se iz Vijećnice odvezao na biciklu?! Otišao kući, pa u centar Varaždina. Skinut mu je imunitet

Jutarnji list javlja da je policija privela troje suosumnjičenih u ovoj aferi.

Piše: Dnevnik.hr

NOVO!!!! Sabor je ukinuo imunitet varaždinskom gradonačelniku i nezavisnom saborskom zastupniku Ivanu Čehoku. Za skidanje imuniteta glasalo je 87 saborskih zastupnika, suzdržana je bila HDZ-ovka Dubravka Šuica, dok su protiv bili HDSSB-ovci Ivan Drmić i Boro Grubišić. Drmić je u raspravi rekao da je HDSSB za skidanje imuniteta, ali ne i da se Čehoka liši slobode.

"Smiješno je da ga se želi smjestiti u pritvor zbog utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Da je Čehok htio utjecati na njih ne bi čekao istragu, nego bi to uradio još lani. Ne vidim razloga za to, osim ako se ne želi pokazati djelovanje pravne države ili ispunjavanje uvjeta iz poglavlja 23", rekao je Drmić u raspravi. Ustvrdio je kako su članovi HDSSB-a protiv zakona linča i policijske države.


Čehok je viđen u centru Varaždina kako izlazi iz sivog kombija. Pretpostavlja se da je Čehok nakon što je stigao kući iz Gradske vijećnice, ostavio bicikl, ušao u nepoznati kombi i zaputio se ponovno prema gradu. Još uvijek nije poznato kamo se uputio. Istražitelji USKOK-a još uvijek su parkirani ispred Čehokove kuće.

 

Jutarnji list javlja da se Ivan Čehok iz Gradske vijećnice odvezao na biciklu. Varaždinskog gradonačelnika naknadno su uočili novinari, a Čehok je iz Vijećnice gotovo neprimjetno izašao kroz bočna vrata.


Prema zasad neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, policija je već privela troje suosumnjičenih u ovoj aferi. Riječ je o Davoru Patafti T7 grupe, članici uprave te tvrtke Narcisi Huljec i još jednoj osobi čije ime zasad nije poznato. 

 

U Saboru u 15 sati treba početi rasprava o zahtjevu Mandatno-imunitetnog povjerenstva za skidanjem imuniteta nezavisnom zastupniku Ivanu Čehoku. Glasanje o tom zahtjevu očekuje se u 16 sati.

 

Još uvijek traje pretres ureda varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka. U međuvremenu, iz zgrade Gradske vijećnice izašao je zamjenik gradonačelnika Slobodan Mikac i izjavio novinarima:

 

– Ne znam što se događa, vidim da ekipa radi, ali mene nisu pitali ništa. Samo da ovo ne preraste u psihozu, ne treba prejudicirati stvari. U Hrvatskoj, koja je pravna država, kriv je onaj tko je pravomoćno osuđen i taj mora odgovarati za svoja nedjela.

 

Saborsko Mandatno imunitetno povjerenstvo predložilo je Saboru skidanje imuniteta Ivanu Čehoku.

 

Državno odvjetništvo zatražilo je jučer skidanje imuniteta saborskom zastupniku i varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku zbog istraga koje se vode protiv njega.


MIP je danas predložio Saboru da udovolji zahtjevu USKOK-a te skine zastupnički mandat nezavisnom zastupniku Čehoku kako bi ga policija mogla uhititi i pritvoriti zbog sumnje da je počinio kaznena djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela te zlouporabe položaja i ovlasti.

U zahtjevu USKOK-a od Sabora se traži da odobri lišavanje slobode Čehoka te da mu se odredi mjera pritvora i istražnog zatvora. MIP je danas jednoglasno Saboru predložio da odobri taj USKOK-ov zahtjev.

Vlada Bruxellesu pisala o Čehoku?

U zahtjevu stoji da se Čehoka osnovano sumnjiči da je počinio kazneno djelo udruživanja za počinjenje kaznenog djela (članak 333. stavak 1. Kaznenog zakona) te tri kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti (članak 337. stavak 1. i 4.). Očekuje se da će Sabor o predloženoj odluci MIP-a glasovati sutra.

Iako iz DORH-a to do sada nisu željeli potvrditi, ali ni opovrgnuti, mediji su ranije pisali da USKOK Čehoka istražuje zbog sumnji u nezakonitosti oko zamjene zemljišta kod varaždinskog groblja, kao i poslova vezanih uz projekt mehaničko-biološke obrade otpada.

Navodno se među tridesetak stranica iz zadnjeg izvješća o Poglavlju 23, koje je Vlada uputila u Bruxelles i koje nisu dostupne javnosti jer opisuju istrage DORH-a i USKOK-a, nalaze i one posvećene istragama protiv Čehoka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

uskok, dorh, Ivan Čehok, mip