A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/mate%20Bilić4.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Mate Bilić za Sportske novosti: Dinamo je završena priča! | Politika+
Sport

POVRATAK U SPLIT?: Mate Bilić za Sportske novosti: Dinamo je završena priča!

'Stekao sam dojam da Hajduk s ovim vodstvom može krenuti naprijed.'

FOTO: Mate Bilić
FOTO: Sportske novosti
Piše: Sportske novosti

Višednevna potraga za Matom Bilićem zaključena je njegovim javljanjem u srijedu navečer. Povod našem pozivu bilo je odustajanje Dinama od vašeg angažmana odnosno vijesti da ste u fokusu Poljuda?

- Nema ništa novog. Dinamo je korektno prije izvjesnog vremena od mog agenta tražio raspoloživost za pregovore, htjeli su me dovesti. Kako moram još čekati odluke Sportinga glede pristanka i raskida ugovora, iz Dinama su, opet korektno, obavijestili mog menadžera da neće čekati i izabrali su drugo rješenje (Krstanović op.p). Uobičajeno u profesionalnom nogometu. Bio sam jedna od opcija i to je za mene završena priča.

Činilo se da je to skoro gotov posao?

- U karijeri sam imao više iskustava koja su me naučila da je nešto gotovo tek kad se potpišu ugovori. Jedno je zanimanje, drugo je potpisivanje ugovora.

Hajduk je i dalje zainteresiran?

- Hajduk je već nekoliko sezona medijski isticao zainteresiranost, ali sve je završavalo na tome. No, ovaj put je ipak drugačije. Predsjednik Hrvoje Maleš me pozvao i imali smo vrlo otvoren razgovor na sve teme vezano uz Hajduk.

Što to znači?

- Maleš mi je pojasnio strategiju kluba i način kako se to misli ostvariti. Neovisno došao ja ili ne, drago mi je što sam nakon dugo vremena čuo jednog Hajdukovog čelnika koji je uvjerljiv kad priča o planovima za jaki klub. Točno je da prepreka uvijek ima i brojne su, ali stekao sam dojam da ih Hajduk s ovim vodstvom može početi svladavati.

Što ste dogovorili?

- Ne možemo se konkretnije dogovarati dok ne riješim status u Sportingu. Razgovarao sam s čelnicima u Gijonu i sada čekam njihov odgovor. Kad se to dogodi, a nadam se da će to biti kroz desetak dana, moći ću konkretnije razmišljati o ponudama koje imam, iz inozemstva i Hajduka.

Dio Hajdukovog puka vam je zamjerio da ste namjeravali u Dinamo prije nego u Hajduk?

- Mislim da sam korektan čovjek i profesionalac, ne želim biti licemjer. U listopadu ću navršiti 31 godinu, predstoji mi praktično ključni ugovor finiša karijere, moram donijeti važne odluke. Dakle, mogu razmatrati samo one ponude koje imam, a Dinamova je jedina bila konkretnija.

 

SPORTSKE NOVOSTI

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sportske novosti, hajduk, mate bilić