A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/zrakoplov.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Otvara se zrakoplovna linija Chicago-Zagreb-Beograd | Politika+
Burze

LINIJA: Otvara se zrakoplovna linija Chicago-Zagreb-Beograd

Američka zrakoplovna kompanija Swift Air, koja je od 17. lipnja namjeravala uspostaviti izravnu zračnu liniju Chicago-Beograd, zatražila je od srbijanske uprave za civilno zrakoplovstvo dopuštenje da promet na toj liniji podrazumijeva i slijetanje u Zagrebu, objavio je Tanjug.

FOTO: Arhiv
Piše: Dnevnik.hr

Predstavnica srbijanske uprave za zračni promet Katarina Andrić-Milosavljević rekla je da će Swift Airu, koji je već dobio dopuštenje za liniju Chicago-Beograd jednom tjedno, ovih dana dana biti izdano i novo dopuštenje za liniju Chicago-Zagreb-Beograd u oba smjera, u razdoblju od 17. lipnja do 29. prosinca. Dopuštenje neće biti problem jer Swift Air ispunjava sve uvjete po europskim i svjetskim standardima.

Po njezinim riječima, to će i dalje biti izravni letovi iz SAD-a s obzirom na to da američka tvrtka neće moći prevoziti putnike samo od Beograda do Zagreba ili obrnuto. Putnici će moći putovati od Chicaga do Zagreba ili Beograda, kao i od Beograda ili Zagreba do Chicaga.

Swift Air prvo je planirao posebne linije Chicago-Zagreb i Chicago-Beograd, ali su se u kompaniji iz ekonomskih razloga odlučili spojiti je u jednu.

Swift Air kompanija sa sjedištem u Phoenixu, na liniji će koristiti Boeing 767-200 koji ima 235 putničkih mjesta. Bude li dovoljno interesa, tvrtka će održati liniju i u sljedećoj godini.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zrakoplovi, zagreb, beograd, chicago