A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/borovec.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

'Svi koji su širili mržnju će biti procesuirani!' | Politika+
Crna kronika

NEREDI U SPLITU: 'Svi koji su širili mržnju će biti procesuirani!'

'Zahtjevi za ostavkom Karamarka nisu vezani za događanja na Prideu, već su isključivo politički motivirani.'

FOTO: Krunoslav Borovec
FOTO: Arhiva
Piše: Index.hr

U 15 sati u Splitu je održana izvanredna konferencija za medije, s temom nasilničkih izgreda na subotnjem gay prideu. U Splitu je pred novinare izašao glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec, javlja Index.hr.

"Ovo je vrlo značajna tema, koja je u žiži interesa splitske, ali i šire hrvatske javnosti", kazao je u svom uvodnom obraćanju Borovec, te poručio da ministar policije Tomislav Karamarko osuđuje svaki oblik nasilja i nesnošljivosti.

"Ne govorimo to prigodno, samo zbog onoga što se dogodilo u Splitu. Upravo je Karamarko osudio zločine iz mržnje, to je dominantni stav svih čelnika MUP-a i Ravnateljstva policije, načelnika Uprava, postaja, službenika na terenu...", kaže Borovec.

 

No, Borovec je također naglasio kako organizatori povorke ponosa uvijek imaju zamjerke na račun rada policije, bez obzira na ishod parade. "U situacijama kada javno okupljanje protekne bez incidenata, onda su stavovi da ima previše policije i da policija ne omogućava interakciju s građanima i iskazivanje stavova. Ako se zabilježi incident, onda od organizatora slušamo kako policija nije učinila dovoljno da ih zaštiti. Stječe se dojam da je policija unaprijed osuđena na negativnu ocjenu", kaže Borovec.

 

Glasnogovornik MUP-a tvrdi da suradnja između policije i LGBT udruga nikada nije bila intenzivnija. "Na policijskoj akademiji organizirali smo edukaciju za naše polaznike, koju je prošlo 250 policajaca, a među predavačima su bili i LGBT aktivisti", kaže Borovec koji tvrdi da je cilj policije podići senzibilitet za poštivanje prava apsolutno svakog pojedinca.

 

Upravo zbog toga, kaže Borovec, zahtjevi za ostavkom Karamarka nisu vezani za događanja na Prideu, već su isključivo politički motivirani. "Nitko, pa ni ministar, ne razmišlja o ostavci zato što je unutar policije učinjeno sve da se podigne senzibilitet i kako bi policija adekvatno pristupila svim problemima LGBT populacije", kaže Borovec.

 

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

krunoslav borovec, gay pride