A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/sestak.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Afera Spice: Zdravko Šestak je i iz zatvora kontrolirao Podravku | Politika+
Tvrtke

VEČERNJI LIST: Afera Spice: Zdravko Šestak je i iz zatvora kontrolirao Podravku

Optuženici iz afere Spice komunicirali su zaštićenim kanalima veze putem Sektora za informatiku.

FOTO: Šestak je i nakon uhićenja i smjene zadržao pristupne podatke
FOTO: Večernji list / Pixsell
Piše: VLM

Podravkino poslovodstvo ovih se dana počelo obračunavati s tajnom špijunskom mrežom u koprivničkoj prehrambenoj kompaniji, koja je ustrojena za mandata bivšega šefa uprave Zdravka Šestaka. Glavni okidač za taj obračun bilo je plasiranje u javnost ispisa telefonskih kontakata aktualnog šefa uprave Miroslava Vitkovića na početku suđenja za aferu Spice.

Informatički mag

Vitkovićev telefonogram, iz kojeg se vidi njegova aktivna komunikacija s USKOK-om u doba istrage o aferi Spice, u javnost je plasirao Polančecov branitelj Anto Nobilo kazavši kako ga je pribavio "informatički mag" Šestak. No datumi Vitkovićevih kontakata s istražiteljima locirani su u doba kada on više nije bio na čelu uprave, pa se pojavilo pitanje kako je do njih uopće mogao doći.

Večernji list doznaje da je interna istraga u Podravki, pokrenuta nakon Nobilove akcije, rezultirala frapantnom spoznajom – bivši je šef uprave nakon uhićenja i smjene zadržao pristupne podatke temeljem kojih se mogao logirati u kompanijin poslovno-informacijski sustav.

Drugim riječima, Šestak je sve vrijeme otkad nije zaposlen u Podravki imao pristup svim podacima kojima je mogao raspolagati i dok je bio na čelu koprivničke kompanije. Zbog tog sigurnosnog propusta on je sve vrijeme imao uvid ne samo u dnevne, tjedne, mjesečne i kvartalne poslovne rezultate nego i u sve aktivnosti poslovodstva, uključujući korespondenciju članova uprave.Jučer smo putem SMS-a kontaktirali Z. Šestaka, ali nije odgovorio na pitanja o smjenama u Podravki i o sustavu prisluškivanja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

damir polančec, podravka, spice