A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/edo%20prodanović4.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivo Sanader iz pritvora angažirao novog odvjetnika | Politika+
Hrvatska

ČEDO PRODANOVIĆ PREUZEO ODBRANU IVE SANADERA: Ivo Sanader iz pritvora angažirao novog odvjetnika

Ivo Sanader iz pritvora angažirao novog odvjetnika

FOTO: Foto: Marko Prpić
Piše: VLM

Čedo Prodanović, jedan od najboljih zagrebačkih odvjetnika specijaliziranih za kazneno pravo, preuzeo je obranu bivšeg premijera Ive Sanadera.

 

Odvjetnik Prodanović u utorak je Sanadera posjetio u pritvoru u Salzburgu gdje mu je bivši premijer potpisao punomoć. U razgovoru su proveli gotovo pet sati i utvrdili osnovne konture obrane.– Nemam puno toga reći. Preuzeo sam predmet, ali tek trebam izvršiti uvid u spis da bih mogao biti imalo konkretniji. Trenutačno radim na okvirima postavljanja obrane, i to prema elementima koji su vidljivi iz naloga za istragu – rekao nam je Prodanović.


Odvjetnik kaže da se Sanader drži vrlo dobro za čovjeka koji je šest mjeseci u pritvoru.

Hitno izručenje Hrvatskoj


– Nije rezigniran i u dobroj je psihofizičkoj formi. Čeka da se neposredno suoči s optužbama i dokazima kojima su one potkrijepljene – kaže novi branitelj bivšeg premijera dodajući kako u vezi s nekim optužbama (a USKOK Sanadera tereti za korupcijske afere u Fimi mediji, HEP-u, BMW proviziji za kredit Hypo banke...) Sanader jako dobro zna o čemu je zapravo riječ, dok, kako prenosi Prodanović, za neke stvari kaže da su izvan svake pameti.

Bivši premijer ostaje i dalje pri izjavi danoj nedavno preko odvjetnika Gorana Suića da će na sudskom ročištu 21. lipnja, sazvanom u povodu njegove žalbe na odluku o izručenju, tražiti da se postupi suprotno te da ga se hitno izruči u RH. Prodanović je bio u razgovorima za preuzimanje Sanaderove obrane još prije šest mjeseci, no tada nije došlo do realizacije. U međuvremenu su punomoći otkazali Ivan Lovrić i Jasna Novak, tako da je Sanader ostao sa Suićem kao jedinim braniteljem u Hrvatskoj.

Popravlja si imidž


S Prodanovićem bivši premijer dobiva vrsnog krivičara koji ima iza sebe vrlo uspješnu tužiteljsku i odvjetničku karijeru, ali si i u startu popravlja imidž u javnosti te nastoji uravnotežiti dojam o sebi jer kao desni političar uzima odvjetnika koji je poznat po lijevim stavovima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Čedo Prodanović, Ivo Sanader, odvjetnik