A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/boeing.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Prvi izravni let iz SAD-a za Zagreb već ovoga petka! | Politika+
Zagreb

TRASANTLANTSKI LETOVI: Prvi izravni let iz SAD-a za Zagreb već ovoga petka!

Air Plus, 'charter' tvrtka sa sjedištem u Chicagu, ponudit će jednom tjedno non-stop letove za Zagreb, s nastavkom leta za Beograd.

FOTO: Boeing 787 Dreamliner (Foto: Reuters)
Piše: Dnevnik.hr

Međunarodna zračna luka u Rockfordu (RFD), 140 km sjeverozapadno od Chicaga, objavila je da ovoga mjeseca prvi puta nudi uslugu transatlantskih letova, s prvim polijetanjem 'charter' kompanije Air Plus za Zagreb i Beograd u petak 17. lipnja, izvijestila je lokalna TV postaja WIFR na web stranici.Nakon ljetovališta Cancuna u Meksiku, Zagreb i Beograd su druga i treća međunarodna destinacija u koju se može poletjeti iz Rockforda, grada sa 150 tisuća stanovnika na sjeveru američke savezne države Illinoisa.

Air Plus, 'charter' tvrtka sa sjedištem u Chicagu, ponudit će jednom tjedno non-stop letove za Zagreb, s nastavkom leta za Beograd. Letovi će kretati s RFD-a u petak navečer i vraćati se u nedjelju popodne. Letjet će se zrakoplovima Boeing 767s u vlasništvu američke kompanije Air Swift, iz Phoenixa u Arizoni, koja sa svojih 11 zrakoplova obavlja 'charter' letove za velike sportske klubove i turističke agencije.

Godine 2008. predsjednička kampanja republikanca Johna McCaina koristila je jedan od Air Swift-ovih Boeinga 737-400's, koji je nazvan 'Straight Talk Express'. Letovi se mogu rezervirati na flyairplus.com ili pozivom na (011) 877-849-5002, a cijena im je 1.099 USD. To će biti prvi non-stop let za Zagreb s područja Chicaga u gotovo dva desetljeća, izjavio je Dušan Milićević, generalni direktor Air Plus-a.

Letovi su namijenjeni velikim hrvatskim, srpskim i bošnjačkim zajednicama u Chicagu, Milwaukeeju, Madisonu i St. Louisu, kao i europskim putnicima u potrazi za jeftinim kartama. Letovi će biti na ponudi 13 ljetnih tjedana, a već je prodano oko 2.000 od ukupno 3.000 ponuđenih sjedišta. 'RFD je savršeno smješten između glavnih gradova Srednjeg Zapada.

Naši klijenti će otkriti pogodnosti prijevoza do Rockforda, besplatnog parkiranja i putovanja za jugoistočnu Europu', rekao je Miličević. 'Stigavši u SAD iz Europe naići će na puno kraće redove za carinu i proći bez gnjavaže', dodao je.

Miličević je kazao kako postoji velika potražnja za putovanjima između američkog Srednjeg Zapada i jugoistočne Europe, osobito u ovim ljetnim mjesecima, te da velika mreža putničkih agenata odgovara na tu potražnju. Air Plus također nudi turističke obilaske Srbije, Hrvatske i susjednih zemalja. Zagreb i Beograd isto tako nude se kao povoljna polazišta za odmor u ostalim europskim zemljama. (Hina)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Miličević, Zagreb-SAD, SAD, letovi