A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/filharmonija%20-%20mahler.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zagrebačka filharmonija: Više od 1.100 glazbenika za tisuće doživljaja! | Politika+
Kultura

SIMFONIJA XXL FORMATA: Zagrebačka filharmonija: Više od 1.100 glazbenika za tisuće doživljaja!

4.7. Arena će bit mjesto megaspektakla!

FOTO: Biti će to nezaboravan koncert
FOTO: Zagrebačka filharmonija
Piše: Politikaplus

Jedna, jedinstvena, najveća, neponovljiva... U ponedjeljak 4.7. u 21h Arena Zagreb bit će mjesto glazbenog megaspektakla desetljeća!

Čak 2 nacionalne filharmonije - Zagrebačka i Slovenska, preko 1.100 izvođača i karizmatični ruski maestro Valerij Gergijev - udružit će snage u izvedbi "simfonije XXL formata" - Simfonije tisuće bečkog genija Gustava Mahlera.

Nakon Devete simfonije Ludwiga van Beethovena, Osma simfonija - Simfonija tisuće smatra se jednim od bez sumnje najvelebnijih remekdjela glazbene literature. Još od praizvedbe u Münchenu 1910. privlači golemu pozornost i kritike i publike.

Zbog golemih izvođačkih snaga na granici izvedivog, njene izvedbe bilježe se velikim slovima u povijesti glazbe. Posljednja zagrebačka izvedba odigrala se sada već daleke 1993. u produkciji Muzičke akademije u Zagrebu, tada ipak uz znatno manji broj sudionika. Gotovo 20 godina kasnije Zagreb s nestrpljenjem očekuje novu mogućnost da čuje ovo veličanstveno remekdjelo, a posebno zbog tako velikog broja izvođača što je neuobičajeno čak i u svjetskim razmjerima.

Raritetne izvedbe Simfonije tisuće su ne samo glazbeni, nego i prvorazredni društveni događaji - koje prati golemi interes i publike i medija, a mnogi ovo velebnu simfoniju uspiju doživjeti samo jednom u životu.

Zagrebačka izvedba održava se u povodu nekoliko doista velikih i svečanih obljetnica: 20 godina neovisnosti Republike Hrvatske i Republike Slovenije, 140. obljetnice Zagrebačke filharmonije, 310. obljetnice slovenske institucije Academia Philharmonicorum te 100. godišnjice smrti Gustava Mahlera. Domaćin koncerta je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, a koncert se održava pod visokim
pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića. Generalni sponzor koncerta, kao i obljetničke koncertne sezone Zagrebačke filharmonije je Zagrebačka banka.

MOŽETE LI SAMO ZAMISLITI: 2 vodeća nacionalna orkestra, čak 21 zbor iz Hrvatske i Slovenije i 8 prvorazrednih svjetskih solista pod palicom jednog od posljednjih karizmatičnih dirigenata današnjice - slavnog Rusa Valerija Gergijeva! Danas se i najveći pop spektakli rijetko mogu pohvaliti s tolikim brojem izvođača na jednoj pozornici.

Zanimanje za ulaznice je veliko, a slobodnih mjesta je iz dana u dan sve manje. Nema sumnje da će događaj ovakvog formata do posljednjeg mjesta ispuniti Arenu Zagreb. Iz Zagrebačke filharmonije stoga poručuju:

Požurite i vi po svoje ulaznice i ne propustite ovo čudo umjetnosti i glazbe! Doživite spektakl s više od 1.100 najboljih glazbenika u jednoj i jedinstvenoj "simfoniji XXL formata" - Simfoniji tisuće Gustava Mahlera!

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebačka filharmonija