IVAN HRSTIĆ

IN MEMORIAM: Odlazak Big Mana: Clarence Clemons, 1942-2011.

Najviše ga pamtimo kao saksofonista u sastavu Brucea Springsteena, E Street Bandu.

Piše: PolitikaPlus

Clarence Anicholas Clemons Jr. američki je glazbenik i glumac kojeg prvenstveno pamtimo po njegovoj ulozi saksofonista u sastavu Brucea Springsteena, E Street Bandu, u kojem je bio neizostavna kako glazbena tako i vizualna sastavnica.

 

Zbog svoje stamene pojave razumljivo je da je zaradio nadimak 'Big Man'. No, objavio je i nekoliko solo albuma, a 1985. probio se visoko i na top ljestvice u duetu s Jacksonom Browneom ("You're a Friend of Mine"). Pojavio se i u nekoliko filmova, uključujući i kultni Scorseseov New York, New York (glumio je trubača).

Bruce je često teatralno pričao priču o tome kako su se njih dvojica sreli. Navodno je Clemons za vrijeme oluje banuo u klub u kojem je Bruce svirao s bandom. Kako je otvorio vrata, vjetar je sve porušio, a on je samo rekao: Želim svirati s tvojim bandom!". Bruce je kratko odgovorio "Svakako, radi što god hoćeš." Kako je pričao Clemons, poslije prve odsvirane stvari samo su se pogledali bez riječi, 'shvativši da su jedan drugome bili nedostajeće karike u životu'.


Clarence Clemons umro je 18. lipnja zbog komplikacija nastalih nakon moždanog udara kojeg je doživio prošlog tjedna.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

in memoriam, martin scorsese, e street band, bruce springsteen, clarence clemons