A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/antonija-bilic-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Blokada zaseoka Donje Bilišane, policija pretražuje kuće i teren | Politika+
Crna kronika

POTRAGA ZA ANTONIJOM BILIĆ: Blokada zaseoka Donje Bilišane, policija pretražuje kuće i teren

Rano jutros, policija je blokirala zaseok, te se sprema u veliku pretragu terena i kuća

FOTO: Antonija Bilić
FOTO: MUP
Piše: Politikaplus

Očekuje se, da bi policija u surdnji s članovima GSS-a, mogla krenuti u pretragu terena i kuća u zaseoku Donji Bilišani kod Obrovca.

 

 

Podsjećamo da je policija jučer već pretražila dvije kuće, te iz jedne, koju navodno koristi osumnjičenik, izuzela nekoliko stvari, koje su za sada nepoznate javnosti.


 U Dnevniku  HTV -a u 19:32 objavljeno je da su u kamionu, tijekom forenzičke pretrage, pronađene ženske vlasi za koje će se vještačenjem utvrditi pripadaju li nestaloj Antoniji Bilić. Rezultati se očekuju večeras ili rano ujutro. Neslužbeno se doznaje da je 43-godišnji vozač kamiona, za kojim se traga, u BiH osumnjičen za silovanje.

 

Zadarska policija završila je pretragu kuće u Bilišanima pokraj Obrovca u kojoj navodno živi muškarac koji radi kao vozač kamiona. Nisu željeli potvrditi informaciju da je zaposlen u tvrtki za koju vozi i 62-godišnji muškarac koji je sinoć dok je vozio sumnjivi kamion zaustavljen kod Sv. Roka, a pušten nakon što je policija utvrdila da nije povezan s nestankom Antonije Bilić.

 

Policija je nije potvrdila ni informaciju da su s vozačem kojeg traže ranije stupili u kontakt, a da ga ubrzo nakon toga nisu više uspjevali dobiti na mobitel. Također je još uvijek nepoznato što je policija odnijela iz kuće u Bilišanima i hoće li se neke stvari vještačiti. Samim tim još nema pouzdanih informacija da je vozač koji živi u tom obrovačkom selu odgovoran za nestanak mlade Drnišanke.

 

Osim u Bilišanim,a pretražena je još jedna kuća na obrovačkom području koja navodno pripada vozaču jednog vozača kamiona iz okolice Žegara. Kamion plave kabine i sive cerade koji je jučer zaustavljen kod naplatnih kućica na autocesti A1 kod čvora Sveti Rok od jutra pregledava šest forenzičara. Vozač tog kamiona je nakon ispitivanja u PU šibensko-kninske pušten na slobodu. Iz policije su rekli da vozača ne dovode u vezu s nestankom.

 

 

Kako doznajemo, kamion zagrebačkih registarskih oznaka je zaustavljen jučer u kasnim poslijepodnevnim satima, a neslužbeno doznajemo da ga je policija pratila neko vrijeme. Također doznajemo da vozač (62), navodno s područja Karlovca, prisustvuje pretrazi kamiona.

 

Kako Dnevnik.hr neslužbeno saznaje, u vrijeme nestanka Antonije kamionom je upravljao drugi vozač iste tvrtke koji se već nekoliko dana ne javlja niti gazdi. Vlasnik tvrtke je navodno još prije nekoliko dana policiji prijavio da spomenuti vozač ne odgovara na pozive.

 

Marica Kosor, glasnogovornica PU ranije je potvrdila da je policija jučer zaustavila kamion, ali nije govorila o tome odakle je i koje je dobi vozač, te zašto je doveden u vezu sa slučajem nestale 17-godišnje Drnišanke Antonije Bilić, za kojom potraga traje već šesnaesti dan. Inače, u policiji kažu kako nije važno što opis kamiona ne odgovara izgledu vozila o kojemu se govori već tjednima.

Podsjetimo, i jučer je u Šibeniku Predrag Brkopac, načelnik Odjela općeg kriminaliteta u Upravi kriminalističke policije pri Ravnateljstvu policije, kazao kako su zasad sigurni u kombinaciju boja na kamionu jer ju je potvrdilo više svjedoka: bijela kabina i plava cerada.

 

- U cilju potrage za nestalom djevojkom policija provjerava brojne kamione: ovo je samo jedan u nizu pregledanih vozila. Pritom se ne pregledavaju isključivo kamioni s bijelom kabinom i plavom ceradom, već i druga vozila - kaže Marica Kosor. Ukoliko zbog sličnosti vozača s objavljenim fotorobotom ili nekih drugih činjenica kamion može biti doveden u eventualnu vezu s slučajem nestale djevojke, policija provjerava i druga slična teretna vozila. Tako se i na kamionu zaustavljenom u Svetom Roku traže možebitni sumnjivi predmeti, te se istražuje gdje je zaustavljeno vozilo bilo na dan nestanka Antonije Bilić i tome slično, kažu u policiji.

Inače, jučer je u Šibeniku boravio i ministar unutarnjih polsova Toimislav Karamarko koji je kazao kako 'nema novih informacija'. Napomenuo je pak kako 'broj policijskih službenika koji sudjeluju u potrazi raste geometrijskom progresijom, te je sada angažirano 1230 policiajaca, uz podršku GSS-a, lovačkih društava i tako dalje', te kako su u policiji optimisti. Ponovljen je i poziv nepoznatom prosijedom mršavom muškarcu starom između 50 i 60 godina, za koga se tvrdi da je u trenutku kada je nestala Antonija Bilić bio nedaleko od nje, dok je stopirala na mostu prijeko rijeke Čikole, pa bi mogao imati za potragu korisne informacije.

Inače, i dalje se pregledavaju snimke nadzornih kamera s prometnica i objekata diljem Hrvatske, primaju se pozivi građana, provjeravaju se prijevozničke tvrtke kako bi se došlo do traženog kamiona, traga na mjestu gdje je posljedni put lociran signal Antonjin mobitel (odmorište Modruš na autocesti A1) i drugo, ponovili su policijski čelnici.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

antonija bilić, nestanak djevojke, potraga