A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/požar%20kod%20šibenika.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Vatrogasci u akciji | Politika+
Hrvatska

POŽARI POD KONTROLOM: Vatrogasci u akciji

Požar koji je jučer buknuo na području Grebaštice, pored Šibenika, pod kontrolom je vatrogasaca i aktivno se gasio cijelu noć, izvijestio je DUZS.

FOTO: Požar kod Šibenika
FOTO: Hrvoje Jelavić/ Pixsell
Piše: Dnevnik.hr

Požarom je zahvaćeno oko 500 hektara trave, makije i borove šume, a vatra je u jednom trenutku bila prijetila kućama na tom području. Vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije Darko Dukić rekao je kako je situacija bila vrlo teška i da su vatru gasile sve raspoložive snage iz šibenske javne vatrogasne postrojbe (JVP), pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) s područja Šibensko-kninske županije i tri kanadera s ukupno 138 vatrogasaca i 44 vozila.Na sreću, navodi Dukić, požar nije zahvatio ni jednu naseljenu kuću, a izgorio je tek jedan napušteni objekt.

Požar i kod Sućurja na Hvaru

Požar kod mjesta Sućuraj na otoku Hvaru također je pod kontrolom nakon što su ga vatrogasaci gasili cijelu noć, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Dojavu o požaru na području Uvale Mlaske kod Sućurje, Vatrogasno operativno središte je zaprimilo oko 18:45 sati. Požarom je zahvaćeno 25 hektara guste borove šume.

Požar su gasila 93 vatrogasca, 26 vozila, jedan helikopter s uređajem za gašenje i 3 kanadera. Ujutro su na požarište upućena 2 helikoptera sa uređajem za gašenje i jedan kanader.

Lokaliziran požar kod Segeta Gornjeg

Požar na području Segeta Gornjeg kod Trogira, koji je dojavljen poslijepodne oko 15,20 sati, lokaliziran je oko 16:20 sati, a ugašen oko 19:40 sati. Izgorjelo je oko 5 hektara niskog raslinja, maslina i smokvi.

U gašenju požara sudjelovali su pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društava (DVD) Trogir, DVD Slatine, DVD Seget Vranjica i DVD Marina s ukupno 32 vatrogasaca i 10 vozila. Pomoć iz zraka pružao im je jedan helikopter.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Brač, JVP, DVD, požari, Hvar