A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/dragan-paravinja-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dragan Paravinja prebačen u zatvor u Istočnom Sarajevu | Politika+
Crna kronika

SPROVOĐENJE: Dragan Paravinja prebačen u zatvor u Istočnom Sarajevu

Piše: Hina

Dragan Paravinja (43), koji je priznao ubojstvo malodobne Antonije Bilić, prebačen je u ponedjeljak u pratnji pravosudnih policajaca Republike Srpske u Istočno Sarajevo, gdje će biti pritvoren u zatvoru "Kula", potvrdila je glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske Mirna Šoja.

Paravinja je prebačen na područje za koje je teritorijalno nadležan Osnovni sud na Sokocu, koji je za njim i raspisao tjeralicu 2005. godine zbog sumnje da je 2002. godine počinio kazneno djelo silovanja i u Bosni i Hercegovini.

Paravinja je policijskoj postaji u Banjoj Luci bio od nedjelje u podne, kada je uhićen kod sela Donji Srđevići.

Prema zakonima koji su na snazi u BiH osumnjičeni za kaznena djela može biti zadržan na policiji do 24 sata, a nakon toga mora biti predan nadležnom sudu odnosno tužiteljstvu.

Očekuje se kako će sud na Sokocu Paravinji odrediti jednomjesečni pritvor tijekom kojega može biti proveden i ekstradicijski postupak.

Iz Suda BiH Hini je rečeno kako se taj postupak može provesti na nižim sudovima poput onoga na Sokocu. Državni sud o izručenjima odlučuje samo ukoliko neka država proslijedi zahtjev za međunarodnom pravnom pomoći, što se do ranih poslijepodnevnih sati nije dogodilo.

Konačnu odluku o mogućem izručenju uvijek donosi ministar pravosuđa BiH.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dragan paravinja, antonija bilić