A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/TADIC.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Boris Tadić: Obećajem da će se Hadžić uskoro pridružiti Mladiću | Politika+
Crna kronika

OBEĆANJE: Boris Tadić: Obećajem da će se Hadžić uskoro pridružiti Mladiću

Moderna, demokratska Srbija - deset godina nakon pada Miloševića - spremna je započeti razgovore o pristupanju s EU

FOTO: Arhiva
Piše: Politika plus

Ratku Mladiću će se u Haagu uskoro pridružiti i Goran Hadžić, izjavio je u Berlinu srbijanski predsjednik Boris Tadić govreći o suradnji s haškim tribunalom.

 

- Oni koji me prethodnih tjedana podsećaju na njega ne moraju to činiti. Kada kažem da će Srbija ispuniti svoje obaveze, onda će to, sve dok sam ja predsjednik tako će  i biti", rekao je Tadić.

Osvrnu se i na situaciju s Kosovom. - Rješavanje pitanja Kosova suviše je važno za Srbe i Albance, da bi postalo uvjet za članstvom u Europskoj uniji". Srbijanski predsjednik je dodao kako građani Srbije žele u EU i da bi bila "velika šteta i za Srbiju i za zemlje EU ako bi naša zemlja bila u statusu vječnog približavanja Uniji". 

 

Kada kažem da će Srbija ispuniti svoje obaveze, onda će to, sve dok sam ja predsjednik tako i biti", rekao je Tadić
 

 

"Srbija je dovoljno dugo bila na marginama europskih integracija, sada je došao trenutak da budemo u njihovom središtu. Moderna, demokratska Srbija - deset godina nakon pada Miloševića - spremna je da počne razgovore o pristupanju sa Europskom unijom", rekao je predsjednik Tadić.

 

Rješavanje pitanja Kosova suviše je važno za Srbe i Albance, da bi postalo uvjet za članstvom u Europskoj uniji"


Što se tiče Kosova, smatra kako se to pitanje može riješiti samo pomirenjem Srba i Albanaca, a da pomirenja nema ako se ne razgovara.  - Zbog toga Beograd i Priština vode dijalog pod pokroviteljstvom EU, i očekujem prve rezultate već tijekom srpnja", rekao je Tadić.  No isto je tako podsjeti međunarodni zajednicu da očekuje da nezavisnu istragu trgovini ljudskim organima na Kosovu. - Srbija ne negira zločine koji su počinjeni nad kosovskim Albancima, ali postoji tendencija da su zločini počinjeni i nad Srbima", rekao je Tadić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

srbija, kosovo, goran Hađić