A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dragan-paravinja-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hrvatskom bezbrižno šeta još 30-ak traženih ubojica i silovatelja! | Politika+
IVAN HRSTIĆ

ZEMLJA ČUDA: Hrvatskom bezbrižno šeta još 30-ak traženih ubojica i silovatelja!

Za 300-tinjak hrvatskih državljana raspisana je međunarodna tjeralica. Slobodno se šeću Hrvatskom.

FOTO: Dragan Paravinja imao je idealan paravan za serijskog silovatelja i ubojicu - a hrvatska policija morala je to znati
Piše: Ivan Hrstić

Koliko je još ubojica i silovatelja na hrvatskim ulicama?!? Gotovo retorički to pitanje danas je postavio sindikat hrvatskih vozača, no, ipak stiže i vrlo konkretan, zastrašujući odgovor na dio tog pitanja: za 300-tinjak hrvatskih državljana raspisana je međunarodna tjeralica i zatraženo ustupanje kaznenog progona Hrvatskoj ili pak izdržavanje zatvorske kazne u nekom od domaćih zatvora. Prema podacima Večernjeg lista, ima ih 288, Jutarnji pak navodi 311. Svejedno. Ulicama šeće 30-ak traženih ubojica i silovatelja!!!


Slobodna Dalmacija
pak navodi da na zadarskom području, "točnije u Srbu, slobodno živi osuđeni ubojica koji je pobjegao s izdržavanja kazne u Sremskoj Mitrovici, drugi bjegunac osuđeni ubojica iz BiH živi u Sv. Filipu i Jakovu, u Zadru je godinama slobodno živio čovjek koji je ubio policajca u Italiji i tamo je osuđen, a nije izdržao kaznu".

Susjedne države traže hrvatske državljane zbog zločina počinjenih u tim državama, ili zbog zločina nad državljanima tih država, počinjenih u Hrvatskoj. U svakom slučaju, Hrvatska ne izručuje svoje državljane. U MUP-u se brane da nijednim zakonom nije propisan nadzor nad takvim osobama. Takav je zakon i tu nema pomoći.

U MUP-u se brane da nijednim zakonom nije propisan nadzor nad takvim osobama. Takav je zakon i tu nema pomoći. No to nipošto ne znači da ubojice moraju ostati na slobodi.
No to nipošto ne znači da ubojice moraju ostati na slobodi. Za te zločine može im suditi i sama Hrvatska država. Uostalom, mnogi od tih zločinaca ponavljali su svoj zločin i svakodnevna su opasnost i za svoje susjede u Hrvatskoj.


Hrvatska tako postaje savršeno utočište za kriminalce raznih kalibara, pa i za one psihopate koji vrebaju na nemoćne, kakav je i Dragan Paravinja, koji je imao zanimanje idealno za serijskog ubojicu, bolje i od trgovačkog putnika - bio je vozač kamiona. A kako je unatoč međunarodnim tjeralicama uspio tijekom godina naći zaposlenje kod desetak poslodavaca, imati gotovo svakodnevni doticaj s organima reda, a da nitko ne reagira? Po svemu sudeći, nije posve bez značaja da je zemlja koja ga traži upravo Srbija, zemlja koja je u Hrvatskoj upravo zloglasna zbog iskonstruiranih procesa protiv hrvatskih državljana.


Mnogo važnije od pitanja kako je Paravinja do sada izbjegavao ruci pravde je hoće li zakonodavci i pravosuđe konačno reagirati i naći načina kako da takvi ostanu bez utočišta. Ili hoće li se drznuti i sljedeći put - a ako ništa ne učine Antonija Bilić sigurno neće biti zadnja žrtva - samo slegnuti ramenima i reći: da, znali smo, ali što mi tu možemo?!?

 

   

 

   

 

Ako ne nađu tijelo, Paravinja neće odgovarati za ubojstvo

Dragan Paravinja ne može odgovarati za ubojstvo Antonije Bilić ako policija ne pronađe njezino tijelo, za HRT je rekao
kazneni odvjetnik Branko Šerić. Iako je Paravinja priznao zločin, u sudskom postupku to nije dovoljno te je za osuđujuću presudu potreban i 'materijalni dokaz'.