A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/crkva-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Crkva će nadzirati štite li se nacionalni interesi Hrvatske na putu u EU | Politika+
Hrvatska

NADZOR: Crkva će nadzirati štite li se nacionalni interesi Hrvatske na putu u EU

Bez toga "Hrvatska ne može biti punopravna i ravnopravna članica Europske unije".

FOTO: Ivan Hrstić
Piše: DK

Crkva pozdravlja završetka pregovora  Hrvatske s Europskom unijom, te će u daljnjem radu njena Komisija Iustitia et pax posebnu pažnju posvetiti odgovornosti društvenih i političkih elita za budućnost Hrvatske u pravnom, političkom, gospodarskom i kulturnom smislu.

-  Bez zaštite i promocije hrvatskih nacionalnih interesa Hrvatska ne može biti punopravna i ravnopravna članica Europske unije, - drže u Komisiji.

Članovi Komisije osvrnuli su se na reakcije na Izjavu o Međunarodnom sudu za ratne zločine u Haagu koju je Komisija objavila prije presude hrvatskim generalima. S odmakom od tog događaja zaključeno je da je izjava bila primjerena i važna kako za konkretnu pomoć nepravedno i nevino osuđenim tako i za razumijevanje hrvatske povijesti i prilika u svjetlu kršćanskog osjećaja istine, pravde i pomirenja.


Osvrćući se na prijedlog Komisije državnim vlastima o potrebi popisa žrtava Drugog svjetskog rata i poraća, sa žaljenjem je konstatirano da to pitanje nije bilo vezano uz popis stanovništva kako je Komisija predlagala. Komisija drži da državne institucije moraju pružiti punu pozornost ovoj problematici, osobito zbog dostojanstva žrtava totalitarnog komunističkog režima koje nisu sustavno, a ni pojedinačno popisane.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatska-eu, biskupska konferencija, crkva, iustitia et pax