A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/milanovic-001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Milanović: Ugovor se mora poštovati. Maras: SDP će promijeniti sporazum | Politika+
Energetika

INA-MOL: Milanović: Ugovor se mora poštovati. Maras: SDP će promijeniti sporazum

Milanović: Kosor se ne može nalaziti s DORH-om, to je tajna istraga i takvi su sastanci strogo zabranjeni!

FOTO: Zoran Milanović
Piše: Ilijana Grgić - ilijana.grgic@politikaplus.com

Prvi čovjek SDP-a Zoran Milanović, žestoko je ragirao na najavu premijerke Jadranke Kosor da će se predstavnici Vlada Mađarske i Hrvatske, sastati s predstavnicima Državnog odvjetništva u slučaju Ina-Mol.

 

- Državno odvjetništvo vodi tajnu istragu, takvi sastanci su strogo zabranjeni! Ideja je skandalozna, bio je više nego jasan Milanović gostujući na Hrvatskom radiju. Dodao je da svijet ne funkcionira kao seoska radna zadruga te da se ugovori poštuju.

 

- Namjera Vlade je, da pošto-poto izmijeni ugovor s Mol-om, iako je i Kosor bila članica te iste Vlade koja je ugovor izglasala u siječnju 2009. godine, zaključuje Milanović.

 

No, s druge strane, saborski zastupnik SDP-a i član saborskog istražnog povjerenstva za Inu Gordan Maras, u razgovoru za portal Politikaplus nedavno je rekao da će, ako se te tvrdnje o Sanaderu i mitu pokažu istinitima, ugovor između Vlade i MOL-a automatski biti neaktivan i tada će država ponovno vratiti upravljačku kontrolu nad tom naftnom kompanijom.

 

- Dakle, on će odmah postati nevažeći. No, očekivati je da će cijeli proces trajati dosta dugo, a Hrvatska toliko ne može čekati. Svakim danom Hrvatska gubi zbog tog sporazuma i to pod hitno treba mijenjati, rekao nam je Maras.

 

- Aktualna Vlada sada nešto pokušava, ali to nije učinkovito niti će biti . SDP će, s druge strane, kada dođe na vlast inzistirati na promjeni sporazuma jer je štetan za Hrvatsku. To je trebao biti, ili su nam ga barem tako predstavljali, partnerski sporazum, sporazum u kojoj će obje strane biti zadovoljne. Na našu žalost, iz tog sporazuma s osmijehom na licu izlazi druga strana. Sve je prepušteno Mađarima i ovaj ugovor je apsolutno u njihovu korist a na štetu Hrvatske, rekao je Maras.

 

Maras ističe da su iz SDP-a već nekoliko puta javno apelirali da se taj ugovor izmijeni,. ali da sluha u Vladi nije bilo.

 

-U zadnje vrijeme Vlada nešto kao radi na tome, ali sve je to bezidejno. Dokle god oni budu tako 'učinkoviti' hrvatski će narod plaćati njihove greške, a hrvatska industrija plaćati jedan od najskupljih plinova u Europi, upozorava Maras.

 

Iz svega navedenoga, nije jasno što je službeni stav SDP-a. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sdp, hdz, vlada, gordan maras, mol, zoran milanović, ina