A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/anto-nobilo-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nobilo kontra Kosor: Što sve može jedno pismo? | Politika+
Komentari

KOMENTAR: Nobilo kontra Kosor: Što sve može jedno pismo?

Je li slanje pisama jednog odvjetnika pritisak na državnu instituciju ili medijska promocija?

FOTO: Arhiva
Piše: Ilijana Grgić - ilijana.grgic@politikaplus.com

Pisanje pisama samo po sebi već je pomalo zaboravljena vještina, a rijetkima uspijeva da samo jednim pismom uzdrmaju hrvatski medijski prostor. Anto Nobilo, stari je lisac, koji veoma dobro zna na koji način privući medijsku pažnju, i ako ništa drugo bacajući prašinu u oči, i na taj način pokušati svome klijentu osigurati što bolju poziciju.

 

Leo Andreis: Nobilovo pismo je pritisak na DORH!

 

Škare Ožbolt: Nobilovo pismo je običan promidžbeni trik!

 

Pročitajte pismo odvjetnika Ante Nobila upućenog Mladenu Bajiću!

 

Anto Nobilo pisao Bajiću: Odbijte sastanak s Kosor. Ona bi mogla postati osumnjičenik!

 

Najnovije pismo u kojem Anto, poput dobrog prijatelja savjetuje Bajića, po principu "Mladene, brate, ne sastaj s njom niti joj vjeruj šta ti god kaže", jest neka vrsta pritiska na DORH. S druge strane, u pismu se, kad se malo bolje iščita, ne navodi ništa novo što javnost u Hrvatskoj nije do sada znala ili o čemu se nije raspravljalo... Je li Jadranka znala, bila je desna Sanaderova ruka, ako je Polančec kriv, kriva je i Kosor, itd, itd... Pitanje je li takva vrst pritiska na jednu takvu instituciju primjerena?

 

Ante Nobilo na ovaj način promovira prije svega samog sebe, to je ne upitno.. Ostavlja dojam kako je on odvjetnik koji će za svog klijenta dati sve, i na sebe navući bijes svih, samo da na kraju šteta po njegova branjenika (bez obzira tko on bio) bude manja.

 

Kod nas je još uvijek prisutan strah o bilo kakvog prigovoru ili obraćanju institucijma, kao da su one tu zbog sebe same, a običan čovjek kad prolazi pored njih mora pognuti glavu, a kad razgovora s nekim od dužnika da bude tih i fin, da ne bi, ne daj Bože, možda s malo višim glasom na sebe navukao bijes...

 

Osobnom mislim da je DORH toliko zreo da može odoljeti pritiscima i težim, nego što je jedno "Otvoreno " pismo...

 

S druge strane, Jadranka Kosor kao premijerka u slučaju kada se "glasno" raspravlja da je strana kompanija platila bivšem premijeru da bi dobila upravljačka prava, ima kao čelna osoba izvršne vlasti, pravo informirati se, o čemu se tu radi... Sad je tehničko pitanje gdje počinje informiranje, a gdje interferencija u rad DORH-a.. Kao i u većini slučajeva, odgovor ovisi s koje pozicije gledate..

 

Ante Nobilo na ovaj način promovira prije svega samog sebe, to je ne- upitno.. Ostavlja dojam kako je on odvjetnik koji će za svog klijenta dati sve, i na sebe navući bijes svih, samo da na kraju šteta po njegova branjenika (bez obzira tko on bio) bude manja.

 

Šaljući svoje pismo na adrese medijskih kuća, Nobilo je očekivao i dobio,  reakciju i pozornost ... Mene, osobno, nije strah ovakavog "glasnog" javnog  pritisaka - nego onog "tihog ", kojeg čuju i vide samo odabrani.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ilijana grgić, jadranka kosor, dorh, damir polančec, anto nobilo