A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/princalbertmonako.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

'Nije istina da je Charlene htjela pobjeći uoči svadbe' | Politika+
Scena

SKANDAL U MONAKU: 'Nije istina da je Charlene htjela pobjeći uoči svadbe'

Umjesto idiličnog dvodnevnog slavlja, Kneževinu Monako tresu glasine o otkazu vjenčanja i najave štrajkova.

FOTO: Arhiva
Piše: VLM

Dvodnevno vjenčanje princa Alberta II. i njegove zaručnice Charlene Wittstock zasjenila je glasina da je 31-godišnja Charlene pokušala pobjeći prije vjenčanja zbog nove prinčeve afere.

 – Žao nam je što nam se namještanjem afere pokušava uništiti najljepši dan u životu, ali kako je riječ o neistinitim navodima, i dalje se veselimo vjenčanju – službena je izjava Alberta i Charlene o njezinu pokušaju bijega u Južnu Afriku.

 Štrajk u kockarnicama?

 Osim slavnih gostiju – većina će ih stići danas u Monako, a Karl Lagerfeld i Naomi Campbell već su tamo – Monte Carlo pohode i horde novinara (oko 3000 akreditiranih novinara uživo izvještava iz kneževine), a na vjenčanje je stigao i popriličan broj turista, najviše imućnih Rusa. Domaćini su to iskoristili pa su, uz impresivnu zbirku suvenira s likom para (najjeftiniji suvenir, T-shirt za djecu, stoji 12 eura), podigli cijene u barovima i restoranima opravdavajući to činjenicom da će morati raditi na neradne dane. Zbog toga se kockarnica, jedna od najunosnijih “tvrtki” u kneževini, boji gubitaka pa osoblje, šuška se, najavljuje štrajk i bojkot vjenčanja.

 Na današnjem civilnom vjenčanju u palači Grimaldijevih bit će 3500 uzvanika, dok će u subotu u katedrali Saint Devote biti samo 600 uglednika, a oko 5000 građana uživo će na trgu pratiti izgovaranje zavjeta. Nakon vjenčanja slijedi procesija ulicama Monte Carla, a buduća princeza od Monaka vozit će se u posebno dizajniranom Lexusu. Nakon poljupca na balkonu, mladenci će se pridružiti gostima na gala večeri u grandioznoj Operi Garnier. Sve menije, u kojima će biti i južnoafričkih specijaliteta u čast princeze, osmislio je Michelinovim zvjezdicama ovjenčani kuhar Alain Ducasse.

Oba dana grad će obasjavati zlatna duga i vatromet, a samo vjenčanje stajat će više od 70 milijuna eura.

Dokaz za slijetanje

 Desetak grandioznih privatnih jahti već se usidrilo u monegašku luku pa nije teško zaključiti da će ovih dana kneževina biti pod okupacijom milijardera. Osim toga, oni koji putuju privatnim avionima, a žele sletjeti u Nicu moraju dokazati da su pozvani na vjenčanje, u suprotnom im je zabranjeno slijetanje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

monako, vjenčanje, princ albert