A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/damir-polancec-003.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Polančec nudi dokaze da je vrh HDZ-a sve znao, policija nastavlja istragu | Politika+
Hrvatska

AFERA INA: Polančec nudi dokaze da je vrh HDZ-a sve znao, policija nastavlja istragu

Prezentacija bi trebala biti dokaz da je vrh stranke i Vlada bili upoznati s Ugovorom s MOL-om.

FOTO: Arhiva
Piše: Politika plus

Svi članovi predsjedništva HDZ-a pa samim time i aktualna premijerka Jadranka Kosor bili su upoznati s izmjenama dioničarskog ugovora s MOL-om!!!!

 

Barem tako tvrdi bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec. Dnevnik Nove TV objavio  je Polančecovu prezentaciju koju je on prezentirao 2008. predsjedništvu HDZ-a. Ona bi trebala biti opipljivi dokaz za tvrdnje koje bivši potpredsjednik Vlade cijelo vrijeme ponavlja, a to je da o hrvatskoj naftnoj kompaniji nije sam odlučivao - već da su sa svim važnim detaljima dogovora s MOL-om bili i upoznati ključni ljudi HDZ-a i Vlade.

Polančecova prezentacija vrhu stranke o tijeku pregovora s mađarskim MOL-om sažeta je na 12 stranica. U njenom sadržaju su i svi danas sporni detalji za koje mnogi tvrde da ih se ne sjećaju.

Polančecova prezentacija vrhu stranke o tijeku pregovora s mađarskim MOL-om sažeta je na 12 stranica. U njenom sadržaju su i svi danas sporni detalji za koje mnogi tvrde da ih se ne sjećaju - od izdvajanju neprofitabilnog plinskog biznisa iz INE do dodjele upravljačkih prava Mađarima.


Polančecovu prezentaciju možete pogledati >>ovdje.


'Dogovoreno je da Uprava INA-e ima 6 članova i to 3 MOL, 3 Republika Hrvatska. MOL imenuje predsjednika čiji je glas odlučujući ako su glasovi izjednačeni', stoji u Polančecovoj prezentaciji Predsjedništvu HDZ-a. Dio odluka ipak se donosi zajednički, a Vlada dobiva i prava koja ranije nije imala - pravo reotkupa dionica INA-e od MOL-a.

Policija je informacije o sklapanju Ugovora s MOL-om tražila i u razgovoru s bivšim predsjednikom Uprave Tomislavom Dragićevićem i članom Uprave Jozom Petrovićem.

Podsjećamo, Državno odvjetništvo tereti bivšeg premijera Sanadera i potpredsjednika Vlade Polančeca da su upravljačka prava nad INA-om mađarima ustupili nakon što je Sanader od MOL-a za to dobio mito.

Istovremeno, Polančecov odvjetnik Anto Nobilo uzburkao je javnost pismom upućenim Državnom odvjetniku Mladenu Bajić tražeći od njega da se ne sastaje s premijerkom Kosor, jer bi se u slučaju INA-MOL i ona mogla pojaviti kao osumnjičenik. Ova prezentacija, očito bi trebala biti dokaz da je i Kosorica kao i svi drugi članovi predsjedništva HDZ-a bila itekako informirana o pregovorima s MOL-om.

Od samoga početka nameće se pitanje zašto se u ovom slučaju na udaru represivnog aparata našao samo potpredsjednik Vlade Polančec 

Istovremeno više je nego očito da Državno odvjetništvo i policija provodi široku istragu oko ugovara s MOL-om. Prema informacijama s kojima raspolaže Politika plus, policija je informacije o tim pregovorima tražila i od bivšeg predsjednik INA-e Tomislava Dragičevića koji se nekoliko puta žalio tadašnjem predsjedniku, inače svom dobrom prijatelju, Stjepanu Mesiću kako nema nikakvih informacija o pregovorima s MOL-om. Mesić je u nekoliko navrata na to upozoravao Sanadera, a on mu je, kako kaže Mesić, poručio da se ne brine jer sve stvari pod kontrolom drži Damir Polančec.

Policija je informacije , kako doznaje Politika Plus, tražila i od Joze Petrovića, u to vrijeme člana Uprave INA-e.
 
Od samoga početka nameće se pitanje zašto se u ovom slučaju na udaru represivnog aparata našao samo potpredsjednik Vlade Polančec, ako je Ugovor s MOL-om podržala cijela Vlada, kao i članovi predsjedništva HDZ-a?

Tvrdnje da nisu bili upoznati s detaljima ova prezentacija dovodi u pitanje.

Naravno da će prije toga Nobilo morati osigurati dovoljan broj svjedoka da je prezentaciju vrhu HDZ-a Polančec doista i održao. No, prije toga, sada je već očito, Polančec će ponuditi još koji dokument kao dokaz da nije on sam donosio odluke.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

anto nobilo, korupcija, kriminal, uskok, mladen bajić, ivo sanader, mol, Damir Polančec, ina