A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/PRINC%20ALBERT%20II%20i%20Wittstock.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Vjenčanjem na koje se čekalo 29 godina Monako dobio princezu | Politika+
Scena

SLAVLJE U KNEŽEVINI: Vjenčanjem na koje se čekalo 29 godina Monako dobio princezu

Albert II. i njegova odabranica, bivša južnoafrička plivačica Charlene Wittstock, izmijenili su bračne zavjete.

FOTO: Foto: Fotostore / Splash News
Piše: VLM

Monegaški princ Albert II. postao je oženjen čovjek. Prvog dana dvodnevnog slavlja, na civilnom (i skromnom) vjenčanju u prijestolnoj dvorani monegaške palače obitelji Grimaldi, koje je vodio Philippe Narmino, Albert II. (53) i njegova odabranica, bivša južnoafrička plivačica Charlene Wittstock (33), izmijenili su bračne zavjete pred najbližim članovima obitelji, Albertovim sestrama Carolinom i Stéphanie, njihovim obiteljima te pred članovima obitelji Wittstock.Čekalo se 29 godina

Zavjete je prva, vidno uzbuđena, izgovorila mladenka, suprotno uvriježenim pravilima. Nakon što je Albert rekao “uzimam”, Charlene je automatski postala princezom od Monaka, onom koju su stanovnici kneževine čekali 29 godina, još od tragične smrti Grace Kelly. Nakon desetominutne ceremonije, Albert je supruzi namignuo i poljubio joj ruku. Prvi poljubac izmijenili su na balkonu pred razgaljenim mnoštvom! Prstenje, specijalno dizajnirano za ovu priliku, razmijenit će tek na crkvenom vjenčanju.Nakon zavjeta, brak su zapečatili potpisom, i to potpisujući se Montblancovim nalivperom koje je kreirano njima u čast, od 160 rubina i 120 dijamanata koji simboliziraju monegašku zastavu te s motivom crkve Saint Devote. U toj će crkvi mlada, prema tradiciji, nakon današnjeg crkvenog vjenčanja i procesije položiti buket na oltar. Charlene je jučer na prvo vjenčanje stigla s decentnom frizurom i minimalnom šminkom u svijetloplavoj haljini i sakou iste boje s potpisom kuće Chanel te dijamantnim naušnicama.


Decentno i umjereno


Za danas je, pak, pripremila unikatnu haljinu Giorgia Armanija, a Albert, koji je na civilnom vjenčanju bio u tamnom svečanom odijelu, nosit će svečanu odoru. Oko tri i pol tisuće građana razmjenu bračnih zavjeta pratilo je ispred palače na velikom videozidu. Crkvenom vjenčanju nazočit će uglednici iz cijeloga svijeta, predvođeni francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem i trudnom mu suprugom Carlom Bruni... Među svjetskim poglavarima i uglednicima našlo se mjesta i za jednog Hrvata.

 

Ovom povijesnom spektaklu uživo će svjedočiti, kao VIP-gost, Mirko Galić, i to u dvojakoj ulozi, kao hrvatski veleposlanik u Francuskoj, ali i kao poseban izaslanik predsjednika Ive Josipovića, koji je vjenčanje zaobišao jer će uskoro put Monaka u službeni posjet.  Pozivu se jako veselim, pripremamo se za vjenčanje i vjerujem da će sve biti sjajno – kratko je komentirao Galić, koji je u petak stigao u Monako iz Pariza.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Wittstock, mONAKO, Princ Albert II