A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/ratko-mladic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ratko Mladić u ponedjeljak ima novu prigodu za izjašnjavanje o krivnji | Politika+
Crna kronika

HAAG: Ratko Mladić u ponedjeljak ima novu prigodu za izjašnjavanje o krivnji

Prvi put je optužbe odbacio kao "gnjusne".

Piše: PolitikaPlus/Hina

Bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba general Ratko Mladić, optužen za genocid počinjen tijekom rata u Bosni i Hercegovini, u ponedjeljak će drugi put imati mogućnost izjasniti se o krivnji za zločine za koje ga tereti Haaški sud.


Mladić se u svom prvom pojavljivanju pred sudom 3. lipnja, koje je održano odmah po prebacivanju u Haag iz Srbije gdje je uhićen nakon 16 godina skrivanja, nije želio izjasniti o krivnji za optužnicu koja ga tereti za dvostruki genocid počinjen u Srebrenici i drugim dijelovima BiH te za zločine protiv čovječnosti.

On je tada optužbe odbacio kao "gnjusne".

Ako se Mladić ponovno odbije izjasniti o krivnji sud će, prema pravilima o postupku i dokazima, u njegovo ime evidentirati da se izjasnio da nije kriv.

Mladić još nema haaškog branitelja po svome izboru, jer tajništvo suda još nije dovršilo provjeru popisa branitelja za koje bi Mladić želio da ga zastupaju.

Mladić je prije desetak dana podnio popis odvjetnika po svom izboru i tajništvo Haaškoga suda mora provjeriti za svakog od njih udovoljavaju li kriterijima za zastupanje pred Haaškim sudom. Najavili su da će provjeru dovršiti do 1. kolovoza.

Stoga će u ponedjeljak Mladića ponovno predstavljati branitelj po službenoj dužnosti Aleksandar Aleksić.

Mladić je uhićen 26. svibnja u Srbiji a pet dana kasnije prebačen je u pritvor Haaškoga suda.