A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/ivica-racan-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Večernji: Ivici Račanu otkriven tumor još 2003. i zato je otišao s vlasti | Politika+
Hrvatska

TAJNA : Večernji: Ivici Račanu otkriven tumor još 2003. i zato je otišao s vlasti

Bolest je bila razlog zašto se u kampanji nije snažniije borio protiv Sanadera.

FOTO: Ivica Račan
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/VLM

Ivica Račan predao je vlast 2003. godine Ivi Sanaderu usprkos realnim šansama da se uz malo borbe na njoj održi. Mnogi promatrači zamjerali su mu mlaku predizbornu kampanju i manjak borbenosti, sve su to pripisivali njegovu mlakom, mnogi bi rekli, i lijenom karakteru, a nisu znali da je Ivica Račan tada bio teško bolestan, piše Večernji list.


– Dvaput je operiran nakon odlaska s vlasti. Potkraj 2003. i početkom 2004. godine. Imao je tumore na crijevima, koji su, srećom, bili izlječivi jer su na vrijeme otkriveni, ali situacija je zaista bila teška – prvi put je otkrio tajnu iz očeve prošlosti Ivan Račan.

Tajnu koja može objasniti zašto se Račan nije snažnije borio da ostane u Banskim dvorima, zašto nije žestoko pokušavao spriječiti Ivu Sanadera da dođe na vlast. Znao je da postoji nešto važnije od vlasti.

Opširnije o Račanovoj tajni koju potvrđuje i liječnik iz tima koji mu je spašavao život pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Večernjeg lista.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivan račan, ivo sanader, ivica račan