A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/jezero.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U potrazi za Antonijom ronioci HV-a, jezero još isušuju | Politika+
Crna kronika

8. DAN POTRAGE: U potrazi za Antonijom ronioci HV-a, jezero još isušuju

"Postoji hipotetska mogućnost da je tijelo djevojke već u moru."

FOTO: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Piše: Politikaplus/VLM/Net.hr

Na Brljanskom jezeru i dalje bruje agregati za proizvodnju struje koji napajaju crpke kojima se isušuje dio tamošnjih jezera tik uz mostove, a  potraga za nestalom Antonijom Bilić već osmi dan traje sličnim intenzitetom kao i na početku ove velike akcije.


Podsjetimo, nakon što je više puta na različite načine pretraženo Brljansko jezero i okolni dijelovi kanjona i toka rijeke Krke, u subotu je počelo isušivanje dijela jezera na Brljanu jer je policijski stožer zaključio kako bi se na taj način mogli lakše otkriti tragovi koji bi potvrdili navode osumnjičenog uhićenika Dragana Paravinje.

 

Kako doznajemo, danas bi u pretrazi trebali sudjelovati i specijalni ronioci Oružanih snaga RH, no još uvijek nisu angažirani speleoronioci HGSS-a koji su jedini u Hrvatskoj usko specijalizirani za pretrage podvodnih špilja kakvima Krkin tok obiluje.


– U sklopu potrage danas će se nastaviti pretraživati područje jezera Brljan na rijeci Krki, što uključuje isušivanje Brljanskoga jezera uz most. Pretraživat će se i Šarena jezera kod Knina, zatim dionica ceste D-1 od Šarenih jezera prema Sinju te riječni tok rijeke Orašnice, koja se iza Knina spaja s rijekom Krkom, kao i tok rijeke Krke od Knina do Brljana.

 

U pretrazi danas sudjeluje više od 150 osoba, i to većim dijelom policajci interventne, specijalne i kriminalističke policije, kao i pripadnici Hrvatske vojske, Gorske službe spašavanja i vatrogasaca. Policija i dalje nastavlja s drugim aktivnostima, detaljnim kriminalističko-analitičkim istraživanjem svih do sada pribavljenih podataka i obavijesti – izvijestila je Marica Kosor iz PU šibensko-kninske u kojoj rukovode glavninom potrage za iščezlom djevojkom iz Kričaka kod Drniša.


Pretrazi terena jutros se, kao i prva dva dana, priključio i policijski helikopter koji će nadlijetati šire područje ne bi li njegova posada iz zraka spazila i otkrila štogod sumnjivo vezano uz razloge jedne od zasigurno najvećih potraga za nestalom osobom u novijoj hrvatskoj povijesti.

 

Samo dva-tri dana od navodnog bacanja tijela Antonije Bilić u rijeku Krku, velika količina vode koja je nastala zbog obilnih kiša u tom razdoblju u BiH, prelijevala se iz hidroelektrane na Brljanskom jezeru te postoji hipotetska mogućnost da je tijelo djevojke već u moru", izjavio je pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanje Vinko Prizmić navodeći kako se tijelo Antonije može nalaziti na sasvim drugom dijelu od onog na kojem oni pretražuju.Teren se pretražuje već osmi dan, a već se 27 dana broji u velikoj potrazi za Antonijom Bilić koja je 7. lipnja ujutro posljednji put viđena kako na čikolskom mostu u Drnišu ulazi u kamion Dragana Paravinje. Vozač kamiona priznao je istražiteljima da je djevojku zadavio i kasnije njezino tijelo bacio u jezero Brljan na rijeci Krki, no opsežna akcija traganja do danas nije dala rezultata.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

isušivanje jezera, potraga