A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/IMG_2088.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sve je spremno za glazbeni megaspektakl desetljeća | Politika+
Kultura

FILHARMONIJA: Sve je spremno za glazbeni megaspektakl desetljeća

Zagreb s nestrpljenjem očekuje izvedbu jednog od najvećih remekdjela u povijesti - Simfonije tisuće Gustava Mahlera.

Piše: PolitikaPlus

Još nepunih 12 sati ostalo je do velikog glazbenog megaspektakla u Areni Zagreb - izvedbe velebne Simfonije tisuće bečkog genija Gustava Mahlera. A u trenutku dok nastaje ova objava, još manje od 100 ulaznica - od dodatnih 400, koje je Zagrebačka filharmonija zbog neviđenog interesa publike pustila u prodaju tijekom vikenda, preostalo je i čeka posljednje sretne kupce na blagajni.


Nema sumnje: Ovakav glazbeni doživljaj pruža se samo jednom u životu, i publika je prepoznala tu priliku da doživi ovo jedno, jedinstveno, najveće i neponovljivo ostvarenje.


Prema planu, prva izvedba Simfonije tisuće održana je sinoć 3.7. u srcu slovenske prijestolnice - na Kongresnom trgu u Ljubljani. 200-tinjak glazbenika u 2 filharmonijska orkestra - Zagrebačkoj i Slovenskoj filharmoniji, više od 900 zborskih pjevača iz Hrvatske i Slovenije te 8 međunarodno priznatih solista predvodio je slavni ruski maestro Valerij Gergijev. Koncert kojim je započeo ovogodišnji Ljubljanski festival otvorio je ravnatelj te cijenjene međunarodne manifestacije Darko Brlek, a publiku je pozdravio ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković.

 

Izvedba u Ljubljani, kao i u Zagrebu, održana je u povodu 20 godina neovisnosti Republike Hrvatske i Republike Slovenije, 140. obljetnice Zagrebačke filharmonije, 310. obljetnice slovenske institucije Academia Philharmonicorum te 100. godišnjice smrti Gustava Mahlera. Koncert su pratili predsjednik Republike Slovenije Danilo Türk i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.


I dok je publika u velikom broju slušala izvedbu u Ljubljani, u Zagrebu su se održavale zadnje pripreme. Iz Zagrebačke filharmonije sada poručuju: Pozornica je postavljena, svjetla su upaljena i sve je spremno
za glazbeni megaspektakl desetljeća - izvedbu Simfonije tisuće Gustava Mahlera!


Za sve koji nisu uspjeli doći do dragocjenih ulaznica, izravni prijenos emitira se na 2. programu Hrvatske televizije od 21:00 i na 3. programu Hrvatskog radija od 20:00 sati. A za sve koji će večeras biti u dvorani, još samo jedna poruka: Pripremite se za čudo umjetnosti i spektakla, koje ćete bez sumnje još dugo pamtiti!

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebačka filharmonija, megaspetakla, ljubljana