A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/tvornica-drava-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Policija priprema prijave protiv odgovornih za eksploziju u tvornici Drava | Politika+
Crna kronika

ISTRAGA: Policija priprema prijave protiv odgovornih za eksploziju u tvornici Drava

Eksploziju uzrokovala smjesa koja je služila u proizvodnji žigica i pirotehnike.

FOTO: Požar u bivšoj 'šibicari'

Policija je završila izvide o eksploziji u napuštenu pogonu bivše osječke Tvornice žigica "Drave", ali čekaju se još dva inspekcijska izvješća, nakon čega će podnijeti prijave, izvijestila je osječko-baranjska Policijska uprava (PU).


Eksploziju uzrokovala smjesa koja je služila u proizvodnji žigica i pirotehnike.

U eksploziji, što se dogodila potkraj svibnja, pet osoba je ozlijeđeno, a od posljedica ozljeda jedna je radnica naknadno preminula u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC).

Službenik za odnose s javnošču PU-a Marko Ćaleta kazao je na konferenciji za novinare da je policija učinila sve što je trebala, ali da se još očekuju dva inspekcijska izvješća da bi se upotpunile najavljene prijave i omogućilo daljnje procesuiranje.

 

Kazao je da policija u istraživanju toga događaja surađuje s državnim odvjetništvom te da očekuje da će prijave protiv odgovornih za taj događaj biti podenesene idućih dana.

Ponovio je da je vještačenjima utvrđeno da je eksploziju uzrokovala smjesa koja je služila u proizvodnji žigica i pirotehnike, i koja je eksplodirala navjerojatnije zbog iskrenja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DRAVATVORNICA DRAVA, DRAVA, MARKO ĆALETA