A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pplus-fb-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tomislav Karamarko: U kabini kamiona pronađeni tragovi krvi Antonije Bilić! | Politika+
Crna kronika

POTRAGA: Tomislav Karamarko: U kabini kamiona pronađeni tragovi krvi Antonije Bilić!

"Vjerujemo i postavljamo se kao da je živa i tražimo živu osobu."

Piše: PolitikaPlus/VLM

'Dragan Paravinja dao je iskaz, i to iskaz koji je u velikoj mjeri vjerodostojan jer je policija našla materijalne dokaze u kabini njegovog vozila da je djevojka bila u tom vozilu. Našli smo ostatke krvi, što je analizirano nekidan i doista je riječ o njoj,' rekao je ministar unutrašnjih poslova Tomislav Karamarko.


"Vjerujemo i postavljamo se kao da je živa i tražimo živu osobu, a ne daj bože, ako se dogodilo ono najgore, idemo i u smjeru da pretražimo Krku i jezera, no potraga nije laka, vrlo je teško istraživanje, a uključila se i uključit će se vojska sa svojim roniocima i ne odustajemo."

Forenzičkom analizom dviju kapi krvi ustanovilo da pripadaju punom profilu DNK 17-godišnje Drnišanke Antonije Bilić. Što upućuje na to da dosad poznati scenarij smrti ne odgovara u potpunosti onome kojeg je iznio Dragan Paravinja, ili barem govori da je Antonija prije ili prigodom davljenja zadobila još neke ozljede.

"Vjerujemo i postavljamo se kao da je živa i tražimo živu osobu, a ne daj bože, ako se dogodilo ono najgore, idemo i u smjeru da pretražimo Krku i jezera, no potraga nije laka, vrlo je teško istraživanje, a uključila se i uključit će se vojska sa svojim roniocima i ne odustajemo," najavljuje Karamarko.
 

"Nakon što se uvjerimo da se na dnu jezera nalazi ili ne nalazi tijelo Antonije Bilić, prelazimo na druge istražne metode. Uzet ćemo u obzir opciju da se radi o eventualnoj trgovini organima, za što sada ipak nema dokaza. Međutim, uzet ćemo i tu tezu u obzir."

"Nakon što se uvjerimo da se na dnu jezera nalazi ili ne nalazi tijelo Antonije Bilić, prelazimo na druge istražne metode. Uzet ćemo u obzir opciju da se radi o eventualnoj trgovini organima, za što sada ipak nema dokaza. Međutim, uzet ćemo i tu tezu u obzir", rekao je Predrag Brkopat, načelnik sektora uprave krim-policije za Dnevnik.hr.


Policija  i pripadnici GSS-a s brojnim vozilima nalaze se od 9 sati ujutro na lokalnoj cesti od Obrovca prema Bilišanima i pretražuju teren u sklopu potrage za Antonijom Bilić. Uz brojne policajce tu je i 15-ak pripadnika GSS-a iz Splita, Šibenika i Zagreba, a među njima su i speleolozi koji bi trebali istražiti jame na području Bilišana. Policija se danas vratila na područje Bilišana, u zaselak Paravinju gdje je posljednje najmanje dvije godine živio Dragan Paravinja.


Pretraživali jezero u blizini Paravinjine kuće

Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske, potvrdio je da se za Antonijom Bilić danas traga na području Bilišana. Na konferenciji za novinare ispred Bilišana Donjih, gdje je policija ogradila područje pretrage za Antonijom, izjavio je da područje uz cestu prema Bilišanima pretražuje 60-ak specijalaca, a jezero 30-ak ronilaca MUP-a. Četiri pripadnika MORH-a u dva kajaka pretražuje rubove jezera Muškovci koji se nalazi svega stotinjak metara od kuće u kojoj je živio Dragan Paravinja. Žodan nije potvrdio da će se isušivati i akumulacijsko jezero kod Bilišana.

Policija i vojska poslije 13 sati prestale su pretraživati akumulacijsko jezero kod Bilišana, a nisu pronađeni nikakvi tragovi. Glasnogovornik PU zadarske Žodan rekao je da se potraga koncentrirala na dio jezera gdje je veća dubina, no da hrvatski vojnici koji su kajakom pretraživali jezero nisu ništa pronašli.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tomislav karamarko, potraga, antonija bilić, dragan paravinja