A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/wikileaks-knjiga-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Objavljeno hrvatsko izdanje knjige 'WikiLeaks - državni neprijatelj' | Politika+
Kultura

KNJIGE: Objavljeno hrvatsko izdanje knjige 'WikiLeaks - državni neprijatelj'

Knjigu je u sklopu biblioteke Lumen objavila nakladnička kuća Školska knjiga.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Objavljen je hrvatski prijevod knjige "WikiLeaks – državni neprijatelj",a utora Marcela Rosenbacha i Holgera Starka, novinara i urednika njemačkog tjednika Der Spiegel , koji u njoj opisuju osnutak i rad WikiLeaksa te razmatraju brojna pitanja vezana uz pojavu WikiLeaksa i njegova tvorca Juliena Assangea.

Knjigu je u sklopu biblioteke Lumen objavila nakladnička kuća Školska knjiga. Autori knjige Stark i Rosenbach već godinama prate razvoj WikiLeaksa te su se nebrojeno puta susreli s Julianom Assangeom. U njoj, kako ističe izdavač, oni istražuju i analiziraju pothvat koji je uzdrmao centre svjetske moći i dao posve novo značenje pojmovima kao što su "transparentnost", "sloboda govora" i "pravo na informaciju" te nastoje dati odgovore na brojna pitanja koja zanimaju mnoge poput onoga tko je Assange i što ga pokreće, imaju li građani pravo znati tajne svoje države te je li WikiLeaks budućnost istraživačkog novinarstva ili jednostavno najopasnija stranica na internetu.

Marcel Rosenbach, rođen 1972., urednik je u tjedniku Spiegel, piše o temama vezanima uz službe sigurnosti i internet te prati rad Ministarstva pravosuđa. Godinama je za Spiegel pratio medijsku scenu. Holger Stark, rođen 1970., urednik je rubrike Njemačka u tjedniku Spiegel. Više od deset godina izvještava o temama vezanima uz sigurnosnu politiku i tajne službe, a od devedesetih prati hakersku scenu i njezina razračunavanja s vladama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Marcel Rosenbach, lumen, knjiga, školska knjiga, julian assange, wikileaks, Holger Stark