A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/nikola%20tesla.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Večeras otvaranje izložbe u povodu 155. rođendana Nikole Tesle | Politika+
Kultura

NIKOLA TESLA: Večeras otvaranje izložbe u povodu 155. rođendana Nikole Tesle

Izložba se otvara prigodnim programom iz kojega organizatori izdvajaju predstavljanje slikovnice za djecu "Gospodar svjetla – Nikola Tesla"

Piše: Politika Plus/Hina

Otvorenjem međunarodne izložbe posvećene Nikoli Tesli pod nazivom "Tesla u Zagrebu" večeras počinje trodnevna manifestacija Tesla & friends u povodu 155. rođendana velikog znanstvenika i inovatora, priopćio je organizator izložbe Udruga Nikola Tesla - Genij za budućnost.Na izložbi koja se otvara u prostoru Češkoga doma, i koja je uvod u proslavu znanstvenikova rođendana, bit će izložene umjetnine, uporabni predmeti te inovacije inspirirane Nikolom Teslom domaćih i inozemnih autora, a kroz biografiju, pregled patenata i brojne knjige posjetitelji će moći saznati sve o Teslinu životu i radu.


Izložba koja je organizirana pod pokroviteljstvom Češkog veleposlanstva i u suradnji s Češkom besedom Zagreb i Hrvatsko-češkim društvom bit će otvorena do 10. srpnja.


Izložba se otvara prigodnim programom iz kojega organizatori izdvajaju predstavljanje slikovnice za djecu "Gospodar svjetla – Nikola Tesla" te dokumentarni film Helene Bulaje "Mehaničke figure – Inspirirani Teslom".


U sklopu projekta "Tesla & friends", 8. srpnja u 11 sati održat će se predavanje o Tesli s izvođenjem pokusa u Demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle u Tehničkom muzeju u Zagrebu.

U nedjelju, 10. srpnja, na dan znanstvenikova rođenja, Udruga će u hotelu Regent Esplanade u Zagrebu dodijeliti godišnju nagradu "Nikola Tesla - Genij za budućnost" u tri kategorije - kviz znanja iz fizike i općega znanja o Nikoli Tesli, kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet, replika nekoga Teslinog izuma te projekt iz Teslinog proširenog djelovanja.

Ovo je druga godina zaredom što se u Zagrebu obilježava Teslin rođendan u organizaciji Udruge.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

teslin rođendan, IZLOŽBA, NIKOLA TESLA