A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/news-of-the-world-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Rupert Murdoch zatvara tabloid News of the World | Politika+
Hrvatska

MEDIJI: Rupert Murdoch zatvara tabloid News of the World

"The News of the World je dobar kada druge poziva na odgovornost. No, kada je riječ o njemu, tu je pao na ispitu."

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

News Corporation u vlasništvu Ruperta Murdocha ugasit će svoj tabloid News of the World nakon ovotjednog nedjeljnog izdanja, zbog skandala s hakiranjem mobilnih telefona, objavio je u četvrtak Murdoch.

Veliku Britaniju potresa afera u kojoj su novinari tog britanskog tabloida hakirali poruke ostavljene na automatskoj sekretarici mobitela 13-godišnje Milly Dowler, koja je oteta 2002. i pronađena mrtva nakon šest mjeseci.

"The News of the World je dobar kada druge poziva na odgovornost. No, kada je riječ o njemu, tu je pao na ispitu", rekao je visokopozicionirani zaposlenik lista.


Veliku Britaniju potresa afera u kojoj su novinari tog britanskog tabloida hakirali poruke ostavljene na automatskoj sekretarici mobitela 13-godišnje Milly Dowler, koja je oteta 2002. i pronađena mrtva nakon šest mjeseci.


Britanska vlada je pod sve većim pritiskom javnosti koja traži da se provede istraga zbog hakiranja telefona političara, slavnih osoba i žrtava zločina, koje su navodno provodili novinari tabloida News of the World.


Automobilska tvrtka Ford izvijestila je da namjerava povući svoje reklame iz toga lista dok se ne riješe sporna pitanja, a tvrtke Virgin Holidays i Halifax neće objaviti svoje oglase u nedjeljnom izdanju lista. Ostale tvrtke izvijestile su da razmatraju nastalu situaciju. I gnjevni čitatelji organizirali su kampanje putem internetskih stranica, pozivajući na bojkot tih novina.


Već godinama traje skandal oko hakerskih provala u servere na kojima su automatske sekretarice mobitela javnih osoba, a podatke koriste novinari tabloida u očajničkoj želji da podignu tiražu novina za koje rade. Već su 2007. novinar News of the Worlda koji je pratio kraljevsku obitelj i privatni istražitelj istih novina završili u zatvoru nakon što su u potrazi za ekskluzivnim vijestima nedopušteno pribavili podatke.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tabloid, news of the world, mediji, žuti tisak, rupert murdoch, ford