A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/xbrljan-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U jezeru ništa nije pronađeno, obitelj traži Paravinjin iskaz sa suda | Politika+
Crna kronika

POTRAGA: U jezeru ništa nije pronađeno, obitelj traži Paravinjin iskaz sa suda

"Mi nismo svjedoci u slučaju Paravinja, mi smo oštećena strana i ne vidimo načina kako bismo naštetili slučaju."

Piše: PolitikaPlus/VLM

Siti prakse da njima prevažne informacije doznaju iz medija, obitelj nestale Antonije Bilić službenim je putem od Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku zatražila da im ustupi iskaz Dragana Paravinje, osumnjičenog za teško ubojstvo i pokušaj silovanja nesretne djevojke. U njihovo ime zahtjev je podnio splitski odvjetnik Vinko Ljubičić te najavio da će šibenskom Županijskom sudu također dostaviti svoju punomoć.

"Mi nismo svjedoci u slučaju Dragana Paravinje, mi smo oštećena strana i ne vidimo načina kako bismo naštetili slučaju. Zasad nam nije onemogućeno vidjeti spis, a bude li, obavijestit ćemo javnost."

– Želimo pečatirani iskaz sa suda, dosta nam je više čitati po novinama što je rekao Paravinja, jer se njegove verzije mijenjaju iz dana u dan. On nešto tvrdi, pa onda opovrgava. Želimo znati što je doista rekao – kazala je Ana Bilić, Antonijina sestra.

Je li im to omogućeno? Naime, neslužbeno se tvrdi da uvid u iskaz neće biti moguć jer bi sestre Bilić, kao potencijalni svjedoci, na taj način mogle biti u sukobu interesa.


– Mi nismo svjedoci u slučaju Dragana Paravinje, mi smo oštećena strana i ne vidimo načina kako bismo naštetili slučaju. Zasad nam nije onemogućeno vidjeti spis, a bude li, obavijestit ćemo javnost – poručila je Ana Bilić. O čitavoj situaciji posljednju će riječ ipak imati istražni sudac u Šibeniku, zadužen za istragu protiv osumnjičenog vozača kamiona. U vozilu su, podsjetimo, prvo pronađene vlasi kose čija je analiza pokazala da pripadaju 17-godišnjoj Drnišanki, a potom i kapljice krvi za koje je utvrđeno da se potpuno poklapaju s DNK profilom Antonijine majke Milke.

Oko 120 osoba i danas je tragalo za djevojkom uz cestu Drniš – Split. Potraga je počela kod mjesta Prugova, a teren su policajci i pripadnici GSS-a "češljali" do Kočinjeg brda. Pretraživao se tok rijeke Krke od Manojlovačkoga slapa do hidrocentrale Miljacka i jezera Brljan. Jezero je isušeno, u njemu ništa pronađeno, pa je odlučeno da se danas u njega pušta voda.

Potraga oko Ogulina

Postoji i opcija da se potraga ponovno usmjeri prema Ogulinu, kamo je Paravinja krenuo nakon što je, po njegovim tvrdnjama, s mosta bacio djevojku u Krku. Putem je, kazao je, njezinu torbu bacio u kontejner.

Policiju je Paravinja već navodio na pogrešan trag, pa ne bi bilo neobično da je priča o rješavanju tijela – laž. Istražitelji još uvijek pokušavaju utvrditi što je on radio u noći sa 7. na 8. lipnja. Paravinja tvrdi da je spavao, no nije isključeno da se te noći zapravo rješavao tijela negdje drugdje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

brljan, jezero brljan, ana bilić, antonija bilić, dragan paravinja, potraga