A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/slobodan-vucicevic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Slobodan Vučičević mijenja logo Turbo Limača i ponovno otvara trgovine! | Politika+
Tvrtke

SUKOB PARTNERA: Slobodan Vučičević mijenja logo Turbo Limača i ponovno otvara trgovine!

Sve zaposlenike vratio je na posao.

Piše: Ivan Hrstić

Tvrtka Adria Design ponovno je otvorila svoja prodajna mjesta i sve zaposlenike vratila na posao, javljaju iz tvrtke u kojoj natpolovični udio kontrolira Slobodan Vučićević, a ispodpolovični njegov 'partner' Goranko Fižulić.


Jedna od opcija bila je da Turbo Limač samo izgubi prefiks turbo i ostane - Limač, što bi i dalje jamčilo prepoznatljivost kod kupaca, no, na koncu će samo promijeniti oblik slova.

No, kako je to Vučičević napravio, s obzirom na sudsko rješenje o privremenoj mjeri, prema kojoj se Adria Designu zabranjuje korištenje znaka Turbo limač i još šest brandova koje je tvrtka Adria Design otkupila od Magme?

Prilično jednostavno. A čini se i efikasno zaobišli su Fižulićevu zamku.

- U potpunosti poštujemo i sukladno tome povukli smo iz prodaje sve robne marke (Turbo limač, Bubu, Coconut Girl, Budi moj medo, Bearfoot, Boyz Inc, BTS, Coconut Baby, Girls Inc, X-Kid) na koje se rješenje odnosi i nećemo ih koristiti sve dok nam to sud ponovo ne odobri, kažu u Adria Designu. No, police će popuniti drugom robom.

-  Zbog zatvorenih trgovina Adria Design dnevno je gubio u prosjeku 300.000 kuna, a zadržavanje zaposlenih u tim okolnostima dovedeno je u pitanje. Zbog toga smo Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo prijavili novu robnu marku pod kojom sada poslujemo i u skladu s tim izmijenili vizualni identitet na svim maloprodajnim mjestima.  Pod novim brendom nastavit ćemo raditi sve dok nam se ponovno ne vrati pravo korištenja brendova za koje smo prije samo nekoliko mjeseci platili 18 milijuna eura,  ističu u Adria Designu.

Kako su nam rekli, upravo je u tijeku uklanjanje logoa Turbo Limača sa svih trgovina koje kontrolira Adria Design. Kako smo isprva objavili, jedna od opcija je bila da Turbo Limač samo izgubi prefiks turbo i ostane - Limač, što bi i dalje jamčilo prepoznatljivost kod kupaca. No, Vučićević ne bi dao tih 18 milijuna eura da misli da taj brand nije vrijednost sama po sebi. Tako njegovi odvjetnici smatraju da će za borbu protiv sudskog rješenja koje se odnosi tek na zabranu korištenja važećeg žiga Turbo Limača biti dovoljno promijeniti font i boje. Turbo Limač tako ostaje Turbo Limač s redizajniranim znakom.

Loptica je ponovno na strani Goranka Fižulića, samo je pitanje ima li on još uvijek reket u ruci.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

slobodan vučičević, goranko fižulić, limač, turbo limač, adria design