A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/xcroatia-airlines-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dosad najprometniji dan u splitskoj zračnoj luci u 2011. | Politika+
Mojbiz

Dosad najprometniji dan u splitskoj zračnoj luci u 2011.

Danas se očekuje promet od 20.600 putnika.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Kroz splitsku zračnu luku danas se očekuje promet od 20.600 putnika, što je rekordan jednodnevni ovogodišnji promet i za tisuću putnika veći od prometa u prošlu subotu, doznaje se u splitskoj zračnoj luci.


Kroz splitski autobusni kolodvor danas se očekuje prometovanje oko 4.000 putnika što je za 10 posto više nego druge subote u srpnju 2010.

Danas do ponoći je u splitsku zuračnu luku prijavljeno slijetanje 91 velikog zrakoplova iz više od 40 smjerova, a najviše ih je iz skandinavskih zemalja i Velike Britanije, izjavio je za Hinu voditelj smjene prometa u splitskoj zračnoj luci Mirko Žužul, dodavši da je za danas prijavljeno i slijetanje u splitsku zračnu luku ukupno 12 malih, privatnih zrakoplova.


"Više od 25 tisuća putnika u oba smjera danas će prometovati kroz splitsku trajektnu luku što je najveći promet u jednom danu ove godine", izvijestio je koordinator Jadrolinijinog plovnog područja SplitAnte Mrvica. Po njegovim riječima Jadrolinija će danas iz splitske trajektne luke ostvariti 36 polazaka u smjeru srednjodalmatinskih otoka.


Kroz splitski autobusni kolodvor danas se očekuje prometovanje oko 4.000 putnika što je za 10 posto više nego druge subote u srpnju 2010. godine, izvijestili su danas u službi za informiranje autobusnog kolodvora u Splitu. Zamjenik ravnatelja splitskog autobusnog kolodvora Ivan Pavić je rekao kako je danas primjetan pojačan dolazak autobusnih putnika u Split iz smjera Zagreba i Osijeka, te Njemačke, Slovačke, Češke, BiH i Srbije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

split, turizam, zračni promet, resnik, ante mrvica, mirko žužul