A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/news-of-the-world-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zadnji broj News Of The World izlazi u 5 milijuna primjeraka | Politika+
Hrvatska

ODLUKA: Zadnji broj News Of The World izlazi u 5 milijuna primjeraka

Murdoch: Gašenje lista kolektivna je odluka.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters
Rupert Murdoch rekao je u subotu da je odluka o zatvaranju kontroverznog londonskog tabloida "News of the World" bila "kolektivna".

Zbog krize je uhićen bivši urednik lista Andy Coulson, bliski suradnik britanskog premijera Davida Camerona.

Murdoch je to kazao u kratkoj izjavi za novinare po dolasku na medijsku konferenciju Allen & Co u Sun Valleyju u Idahou. Dodao je da njegova ključna suradnica Rebekah Brooks ima njegovu potporu i da ne planira nikakve upravljačke promjene u svojoj medijskoj korporaciji zbog skandala s priskuškivanjem telefona koji je izbio u Britaniji.


Brooks je bivša glavna urednica News of the Worlda, a sada je na čelu Murdochove izdavačke kuće News Internationala.


Njegov sin i zamjenik glavnog direktora medijskog konglomerata News Corporationa objavio je početkom tjedna da će tvrtka zatvoriti londonski tabloid jer se list našao u središtu skandala zbog prisluškivanja telefona.


Zbog krize je uhićen bivši urednik lista Andy Coulson, bliski suradnik britanskog premijera Davida Camerona.


Ona prijeti i preuzimanju televizijske postaje BSkyB koju Murdochova tvrtka planira.


Murdoch je tabloid kupio 1969. i to je bio njegov prvi list Velikoj Britaniji.


Za posljednji broj koji će izaći u nedjelju list News of the World udvostručuje tiražu na pet milijuna primjeraka, najavili su izvori iz uredništva.


Po najavama će posljednji broj dijelom biti svečan i podsjetit će na čuvene eksluzivne priloge kao i najpoznatije kampanje koje je taj tjednik vodio, poput one protiv pedofilije.


Očekuje se da će u London doputovati Rupert Murdoch kako bi pokušao ublažiti posljedice skandala. Planirani posjet čelnika News Corpa podudara se s pozivima premijera Camerona da se ubrza istraga o skandalu koji bi mogao ugroziti Murdochovo preuzimanje televizijske mreže BSkyB. Medijska korporacija News Corp, čije su dionice zbog skandala u padu, odbio je komentirati Murdochove planove.


Novinari koji pripremaju posljednji broj lista, ljuti zbog gubitka posla, izjavljuju da su žrtvovani kako bi se zaštitilo širenje News Corpa na televiziju.