A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/veselin-sljivancanin-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Šljivančanin: Izljubio sam se s Gotovinom, poželio mi je sretan put | Politika+
Crna kronika

ŽALI, NE KAJE SE: Šljivančanin: Izljubio sam se s Gotovinom, poželio mi je sretan put

"Ne izražavam kajanje za zločine za koje me optužuju jer znam da nisam počinio te zločine"

Piše: PolitikaPlus/B92

Ne izražavam kajanje za zločine za koje me optužuju jer znam da nisam počinio te zločine", izjavio je za televiziju B 92 ratni zločinac Veselin Šljivančanin u prvom intervjuu nakon povrataka iz Haga. Šljivančanin je rekao da se prije odlaska pozdravio sa svima, između ostalog i sa Antom Gotovinom, s kojim se izljubio, a on mu je poželio sretan put. Kaže da mu je bilo teško kada je odlazio iz Haga, i da se sa svima družio bez obzira koje su nacionalnosti i zašto su tamo.


"Nisu to moji zločini, i sad i uvijek dok sam živ, znam da nisam počinio te zločine i nije me zbog toga ni sud osudio da sam sudjelovao u bilo kakvom ubojstvu ili pridonio ubojstvu tih ljudi."

Unatoč presudi haškog suda bivši oficir JNA i dalje tvrdi da nije počinio zločin na Ovčari.

- Smatrao sam da u Jugoslaviji ne postoje republičke granice, da smo mi jedna zemlja i jedna vojska. Žalio sam zato za svim žrtvama, bez obzira bile one moji mladi vojnici, civili, narod. Normalno, uključujući žrtve koje su sramno nastradale na Ovčari, jer zarobljenike mogu ubiti samo oni koji nemaju u sebi ništa ljudsko - izjavio je Šljivančanin. Na podsjećanje novinara da je i haški sud utvrdio kako ne izražava kajanje pojasnio je da on ne izražava kajanje za zločine za koje ga se optužuje.

- Nisu to moji zločini, i sad i uvijek dok sam živ, znam da nisam počinio te zločine i nije me zbog toga ni sud osudio da sam sudjelovao u bilo kakvom ubojstvu ili pridonio ubojstvu tih ljudi - istaknuo je, te dodao da je od svih točaka optužnice sud odlučio da je kriv samo po jednoj točki i to na osnovu iskaza samo jednog svjedoka.

Šljivančanin je rekao da nikada niti on, niti pripadnici njegove postrojbe, nisu vjerovali da će sve ono što se tamo događalo završiti ubojstvom zarobljenika.

- Nažalost, u tom nesretnom ratu, takvom kakav je bio, građanskom, svašta se dešava i ja mislim da je to pouka za sve - kazao je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ratni zločin, ovčara, vukovar, haag, ante gotovina, veselin šljivančanin