A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/sljivancanin.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Branko Borković: Šljivančanin nije osobno ubijao, ali krvnike nije ni pokušao zaustaviti! | Politika+
Crna kronika

ZLOČIN I KAZNA: Branko Borković: Šljivančanin nije osobno ubijao, ali krvnike nije ni pokušao zaustaviti!

Šangot: Nadamo se brzoj optužnici protiv Aleksandra Vasiljevića, tadašnjeg načelnik KOS-a koji je bio pravi mozak ubijanja nevinih Vukovaraca.

FOTO: Veselin Šljivančanin
FOTO: Arhiva
Piše: Ivan Klarić - ivan.klaric@politikaplus.com

Ne izražavam kajanje za zločine za koje me optužuju jer znam da nisam počinio te zločine, izjavio je za televiziju B 92 ratni zločinac Veselin Šljivančanin u prvom intervjuu nakon povrataka iz Haaga.

Zapovjednik obrane grada Vukovara Branko Borković, Mladi Jastreb kaže da je takva izjava njegovo pravo.

 

MLADI JASTREB 'Istina, zločine osobno nije radio, ali ih je zapovijedio, te ih nije spriječio ni kaznio. Krvnike koje su ubijali nevine ljude nije niti pokušao zaustaviti. Baš suprotno.'

- Njegova je odgovornost što je te strašne zločine zapovijedio, što ih nije spriječio i što izvršioce tih užasnih zločina nije kaznio. Krvnike koje su ubijali nevine ljude nije niti pokušao zaustaviti. Baš suprotno, bio je kratak Mladi Jastreb.

Predsjednik Udruge pravnika Vukovar 1991. i bivši logoraš Zoran Šangot kaže da Šljivančanin može pričati što ga je volja, ali da je haška presuda, ma kakva god ona bila, vrlo jasna.

- U njegovoj presudi za koju je dobio 10 godina zatvora jasno piše što je i koje užasne zločine radio. On može pričati što ga je volja, ali je činjenica da je u Vukovaru tijekom napada i nakon pada grada bio beogradski pijun koji je pozorno slušao sve što su mu naređivaoli iz Srbije. Mi u Udruzi pravnika Vukobvar 1991. se nadamo da će vrlo brzo optužen biti i Aleksandar Vasiljević, tadašnji načelnik KOS-a koji je bio pravi mozak te operacije ubijanja nevinih Vukovaraca, rekao nam je Šangot.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

haag, vukovar, zoran šangot, mladi jastreb, veselin šljivančanin