A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/burza-031-japan.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

OECD: Usporavanje globalnog gospodarstva | Politika+
Mojbiz

GOSPODARSKI TRENDOVI : OECD: Usporavanje globalnog gospodarstva

Vodeća svijetska gospodarstva pokazuju trendove usporavnja rasta

Piše: PolitikaPlus

Vodeće zemlje eurozone i Kina pokazuju jasne znakove usporavanja, dok bi SAD i Japan mogli kliznuti prema silaznom trendu, upozorila je Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj.

 

Rast u Francuskoj, Njemačkoj, Kini, Indiji i Brazilu već usporava, objavio je OECD na temelju vodećih pokazatelja koji ukazuju na buduće trendove. Dok se Sjedinjene Države, Japan i Rusija nalaze se na prekretnici nakon razdoblja rasta.


Pritom tumačenje japanskih podataka zahtijeva oprez zbog teškoća s interpretacijeom povezanih s poremećajima koje je uzrokovao potres u ožujku. Prošlog mjeseca pokazatelji su signalizirali usporavanje rasta u svim članicama OECD-a osim u SAD-u.

 

Prije dva mjeseca ta organizacija je prognozirala da će njezine 34 članice u prosjeku u ovoj godini zabilježiti 4,2-postotni rast, napomenuvši ipak da će u bogatijim zemljama stopa rasta iznositi 2,3 posto.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

oecd, globalno gospodarsvo, eurozona