A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/stipe-mesic-kruljac-lucic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nacional: Krajnja meta istrage nije Mladen Kruljac nego Josip Lucić | Politika+
Hrvatska

SAMO POČETAK ISTRAGE: Nacional: Krajnja meta istrage nije Mladen Kruljac nego Josip Lucić

Šefu VSOA-e generalu Darku Grdiću odriješene su ruke za suradnju s Uskokom i DORH-om.

FOTO: Po dolasku Josipovića na Pantovčak, meta istrage postali su neki visoki časnici koje je promovirao Stipe Mesić
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Nacional

Temelj istrage protiv Kruljca su izvješća Vojne sigurnosno-obavještajne agencije koja su napravljena u suradnji s Uskokom. VSOA je još prije nekoliko mjeseci dostavila DORH-u i Uskoku podatke za pokretanje istraga protiv većeg broja osoba iz Oružanih snaga i Ministarstva obrane, a među njima je bio i Mladen Kruljac.

 

Grdić je 13. listopada 2010. na sastanku kod predsjednika Republike Ive Josipovića otkrio da je VSOA dostavila Uskoku i Državnom odvjetništvu sedam predmeta.

Kako navodi Nacional, Šefu VSOA-e generalu Darku Grdiću odriješene su ruke za suradnju s Uskokom i DORH-om čim su smijenjeni sa svojih dužnosti bivši ministar obrane Branko Vukelić i bivši načelnik Glavnog stožera general pukovnik Josip Lucić. Grdić je 13. listopada 2010. na sastanku kod predsjednika Republike Ive Josipovića otkrio da je VSOA dostavila Uskoku i Državnom odvjetništvu sedam predmeta koje bi, po njihovu mišljenju, Uskok i Državno odvjetništvo trebali procesuirati zbog sumnji u korupciju na visokim vojnim razinama.

To je u skladu sa saznanjima portala PolitikaPlus, prema kojima je predsjednik Josipović najavio da je ovo samo početak te da će biti još istraga nad časnicima Hrvatske vojske.

Kako navodi Nacional, Grdić je rekao da bi do kraja godine VSOA mogla Uskoku i DORH-u dostaviti još šest sličnih predmeta, a potom je rekao da su svi ti napori poduzeti unatoč tomu što vrh MORH-a otežava rad na tim predmetima. Josipović je odmah reagirao i o tome razgovarao s premijerkom Jadrankom Kosor, kojoj je borba protiv korupcije bila na vrhu prioriteta radi približavanja Hrvatske punopravnom članstvu u EU. Odmah je dogovoreno da za mjesec-dva bude smijenjen ministar obrane Branko Vukelić, a potom i načelnik Glavnog stožera HV-a general zbora Josip Lucić, jer je i on obuhvaćen istragom.