A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/brodogradnja-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Mali škverovi: Vlada poklanjajući poslove Brodosplitu izigrava pregovore sa EU! | Politika+
Tvrtke

TRŽIŠNO NATJECANJE: Mali škverovi: Vlada poklanjajući poslove Brodosplitu izigrava pregovore sa EU!

"Zakonske izmjene koje se šalju u hitni postupak ukidaju proceduru javne nabave."

FOTO: Arhiv
Piše: Ilijana Grgić

Mogućnost da bi izgradnju brodova za obalnu stražu država odnosno Ministarstvo obrane, moglo bez javnog natječaja dodijeti nekom od velikih državnih brodogradilišta, alarmirali su Adria-Mar brodogradnju iz Zagreba, NCP, iz Šibenika , Tehnomont iz Pule te Montmontažu Greben iz Vela Luke, na javni istup, kako bi upozorali da predložene izmjene znače i ukidanje procedure javne nabave.

 

Prema njihovom tumačenju zakon se kroji isključivo namjenski, kako bi dodjela izgradnje Ophodnih brodova išla isključivo Brodosplitu. Navodno baš kako bi to omogućila, Vlada je prošlog tjedna potiho, bez ikakve najave i obrazloženja, u Sabor uputila izmjene Zakona o javnoj nabavi. Premda Zakon treba stupiti na snagu tek 1. siječnja 2012., od Sabora je zatraženo donošenje po hitnom postupku.

Za potrebe Obalne straže, trebaju se izgraditi 4 broda, a vrijednost jednoga kretala bi se od 9 do 10 milijuna eura. To bi za privatne brodogaditeljske tvrtke značio siguran posao i redovite plaće radnicima, gotovo godinu dana.

Iznimka su članci Zakona koji omogućuju Vladi da izravno ugovori gradnju brodova obalne straže s određenim brodogradilištem, a koji stupaju na snagu osam dana od dana objave u Narodnim novinama, znači, što je apsurdno, gotovo šest mjeseci prije nego sam Zakon.

 

- Nemamo mi ništa protiv toga da državana brodogradilišta grade brodove za Obalnu stražu,ali da ponude najbolju cijenu, rokove i sve što se od njih traže, smatraRoko Vuletić iz Šibenskog NCP.

Predstavnici ove četiri tvrtke ističu da će, ako Sabor u petak izglasa te izmjene, oni o njima izvjestiti Europsku komisiju i agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja, a i od Ustavnog će suda zatražiti ocjenu ustavnosti izmjena Zakona o javnoj nabavi.

- Dijeljenje ugovora državnim poduzećima nema smisla i nije u skladu s tržišnim natjecanjem, mi samo tražimo da sve tvrtke budu u ravnopravnom položaju i da se odabere ona koja ponudi najbolju cijenu, rokove i kvalitetu, dodaje Mladen Šarić, vlasnik Adria-Mara.

Za potrebe Obalne straže, trebaju se izgraditi 4 broda, a vrijednost jednoga kretala bi se od 9 do 10 milijuna eura. To bi za privatne brodogaditeljske tvrtke značio siguran posao i redovite plaće radnicima, gotovo godinu dana.  No, mali brodari smatraju da za velika brodogradilišta poput Brodosplita, koja zapošljavaju i do 3000 radnika, izgradnja ovih malih 40 metarskih brodova ne znači ništa .

 

- Nije to problem napraviti, svi mi možemo to napraviti. To je premali kanapeić za veliko brodogradilište, ističe Ivan Mušterić, tehnički direktor brodograditeljske tvrtke Adria-Mar, koja već ima iskustvo igradnje ophodnih brodova. Naime, za Obalnu stražu Libije, radili su 6 takvih brodova

 

Predstavnici ove četiri tvrtke ističu da će, ako Sabor u petak izglasa te izmjene, oni o njima izvjestiti Europsku komisiju i agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja, a i od Ustavnog će suda zatražiti ocjenu ustavnosti izmjena Zakona o javnoj nabavi. Brodograditelji upozoravaju da je 30. lipnja Hrvatska zatvorila 8. poglavlje Tržišno natjecanje te da bi usvajanje novog Zakona o javnoj nabavi bilo izigrano sve ono dogovoreno s EU prilikom pregovora.