A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/jadranka-kosor-ivo-josipovic-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Josip Đakić: Josipović kritizirajući Jadranku Kosor vraća dug SDP-u | Politika+
Hrvatska

TKO JE LIDER OPORBE?: Josip Đakić: Josipović kritizirajući Jadranku Kosor vraća dug SDP-u

"Bliže se izbori i Josipović pristrano reagira i tako želi pomoći SDP-u."

Piše: Ivan Klarić

To što nije zloupotrebljavala svoj položaj da sprječava nadležna tijela da proganjaju korupciju nije nikakvo nositeljstvo borbe protiv korupcije već normalno, zakonito i ustavno ponašanje predsjednice Vlade, rekao je predsjednik Ivo Josipović i, htio to ili ne, okrznuo predsjednicu Vlade Jadranku Kosor koja za sebe često voli reći da je zaslužna za malo žesšću borbu protiv korupcije otkad je zasjela u premijerku fotelju.


ĐAKIĆ: Josipović će, a to je već sada vidljivo, još više agitirati za SDP i predsjednica Vlade i predsjednik će se međusobno samo nužno podnositi. Dakle, očekujem još zaoštravanja i kritika od strane predsjednika.

Sasvim očekivano, takva se izjava predsjednika nije svidjela HDZ-ovcima pa je saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić ispalio.

- Josipović je s tom izjavom zapravo pokazao kako ne poznaje rad Vlade. Borba protiv korupcije ne bi bila moguća da Vlada na čelu s Jadrankom Kosor nije dala odrješene ruke tijelima koji se moraju boriti protiv korupcije, rekao nam je Đakić i nastavio.

- Josipović je očito zaboravio da je, zajedno s SDP-om, bio i protiv glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića koji također nosi velike zasluge u borbi protiv korupcije. Mislim da to sve govori, istaknuo je Đakić.


Saborski zastupnik HDZ-a kaže da je ovakav način odnosa predsjednika prema premijerki i očekivan.


- Bliže se izbori i Josipović pristrano reagira i tako želi pomoći SDP-u, stranci koja je njemu pomogla da postane predsjednik i čiji je bio kandidat. Dakle, klasično vraćanje dugova, ističe Đakić.

- Previše se u zadnje vrijeme kritički osvrće na sve što radi HDZ, a sve to radi u interesu SDP-a. To je više nego očito.

Kaže da je zbog Josipovićevog pristranog miješanja odnos između predsjednika i premijerke u zadnje vrijeme više nego zategnut.

- Previše se u zadnje vrijeme kritički osvrće na sve što radi HDZ, a sve to radi u interesu SDP-a. To je više nego očito, ističe Đakić koji smatra da će, kako se  izbori budu približavali, odnosi biti sve napetiji.

- Josipović će, a to je već sada vidljivo, još više agitirati za SDP i predsjednica Vlade i predsjednik će se međusobno samo nužno podnositi. Dakle, očekujem još zaoštravanja i kritika od strane predsjednika jer tako, ponavljam, Josipović vraća dugove SDP-u, naposljetku će Đakić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

josip đakić, jadranka kosor, ivo josipović, izbori