A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/sanader-bmw-001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader u Remetincu! | Politika+
Hrvatska

IZRUČEN: VIDEO Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader u Remetincu!

Sanader je, kao i ostali pritvorenici, u zatvoru prošao propisanu proceduru, među ostalim i liječnički pregled, nakon čega je smješten u ćeliju i to u ženski odjel zbog sigurnosnih razloga.

FOTO: Ivan Hrstić
Piše: Ivan Klarić

Nakon 220 dana bijega od hrvatskog pravosuđa bivši hrvatski premijer Ivo Sanader je uz jaku policijsku pratnju doveden oko 21,50 sati u zagrebački zatvor Remetinec, nakon što je izručen Hrvatskoj.

Pred samim zatvorom kolona od šest policijskih automobila, praćena s dva policijska motocikla, nakratko se zaustavila na pružnom prijelazu zbog prolaska teretnog vlaka.

 

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader je uz jaku policijsku pratnju doveden oko 21,50 sati u zagrebački zatvor Remetinec.

Sanader je u Remetinec doveden automobilom iz pritvora u Salzburgu u kojem je proveo sedam mjeseci. Policijskim vozilom iz Salzburga prevezen je do slovenske granice, gdje ga je preuzela tamošnja policija i prevezla do granice na Bregani. Tu ga je prihvatila hrvatska policija, nakon čega je u štićenoj koloni policijskih vozila u zatvorski krug dovezen oko 21,50 sati. Kolonu su ispred zatvora dočekali mnogi novinari i fotoreporteri koji nisu imali priliku fotografirati bivšeg premijera jer je dovezen vozilo sa zatamnjenim staklima.


Prije dolaska kolone ispred zatvora je stigla interventna policija i zaustavljen je promet cestom koja vodi do zatvora. Sanader će, kao i ostali pritvorenici, u zatvoru proći propisanu proceduru, među ostalim i liječnički pregled, nakon čega će biti smješten u ćeliju. Po prijašnjim najavama, za njega je pripremljena jednokrevetna ćelija na ženskom odjelu, gdje je, također zbog sigurnosnih razloga, smješten i bivši general Vladimir Zagorec.

 

Sanaderu će u Remetincu uručiti istražni zahtjev i odluku o jednomjesečnom istražnom zatvoru koji mu je još prije sedam mjeseci određen zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke u slučaju Fimi medije.

Sanaderu će u Remetincu uručiti istražni zahtjev i odluku o jednomjesečnom istražnom zatvoru koji mu je još prije sedam mjeseci određen zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke u slučaju Fimi medije. Od primitka tih rješenja Sanader ima pravo žalbe u roku od tri dana.

 

Da podsjetimo, u Hrvatskoj su protiv njega otvorene istrage vezane za Fimi mediju i HEP, a nedavno je istraga proširena i na slučaj Ina, odnosno sumnju da je za deset milijuna kuna predao upravljačka prava hrvatske nacionalne naftne kompanije mađarskom MOL-u.


Sanader se od lanjskog prosinca nalazio u ekstradicijskom pritvoru u Salzburgu, a unatoč tome što se isprva protivio izručenju Hrvatskoj, odnedavno je promijenio mišljenje i pristao na izručenje, što je znatno ubrzalo postupak koji se inače mogao otezati mjesecima. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

fimi media, mol, ina, remetinec, krunoslav borovec, goran suić, ivo sanader