A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/brodoplit-006.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Đuro Popijač: Brodosplit će uskoro dobiti rješenje AZTN-a | Politika+
Mojbiz

BRODOGRADNJA: Đuro Popijač: Brodosplit će uskoro dobiti rješenje AZTN-a

Nadzorni odbor Brodosplita danas i službeno potvrdio nedavni ugovor o gradnji jednog brodA.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar gospodarstva Đuro Popijač danas je u Brodosplitu sa čelnicima uprave i sindikalnim predstavnicima splitskog brodogradilišta razgovarao o stanju u tom brodogradilištu i o nastavku procesa privatizacije.

Nadzorni odbor Brodosplita danas i službeno potvrdio nedavni ugovor o gradnji jednog broda teških tereta za nizozemsku brodarsku tvrktku Jumbo Shiping, s mogućnošću gradnje još dva broda.

Agencija za upravljanje državnom imovinom, kao sljednik Hrvatskog fonda za privatizaciju, mora u konačnici izraditi i ispregovarati ugovor (privatizacijski) s DIV-om, rekao je ministar Popijač novinarima nakon sastanka.


Prema njegovim riječima, samoborski DIV je vlasnik programa restrukturiranja splitskog brodogradilišta na temelju kojeg je to brodogradilište dobilo priliku nastaviti proces restrukturiranja, a da se "ne dovede u pitanje opstojnost brodogradilišta".


Očekujemo vrlo skoro konačno rješenje Agencije za tržišno natjecanje u vezi splitskog brodogradilišta, kazao je ministar, koji vjeruje da je splitsko brodogradilište na dobrom putu, bez obzira na teškom stanju na tržištu brodova na kojem je malo narudžbi.


Također je istaknuo da će Vlada sa svoje strane učiniti sve što bude trebalo splitskom brodogradilištu u vezi dokumentacije bude li se to od Vlade zatražilo, ali je pri tomu upozorio kako i "samo brodogradilište mora provesti određenu proceduru unutar sebe".


Predsjednik Uprave Brodosplita Srđan Kovačje kazao da se pregovara s nekoliko naručitelja o gradnji brodova za njih u splitskom brodogradilištu.


No, na novinarski upit o kojim se potencijalnim naručiteljima radi, Kovač je tek rekao dao tomu još ne može govoriti te da se trenutno pregovara o gradnji dva broda.


Predsjednik Nezavisnog sindikata u Brodosplitu Zvonko Šegvić izjavio kako se s ministrom Popijačem razgovaralo korektno.


Normalno je da se nismo o svemu idealno složili, kazao je i izvjestio da je Nadzorni odbor Brodosplita danas i službeno potvrdio nedavni ugovor o gradnji jednog broda teških tereta za nizozemsku brodarsku tvrktku Jumbo Shiping, s mogućnošću gradnje još dva broda.


Taj ugovor s Nizozemcima od iznimne je važnosti za Brodosplit jer je pokazao da nam međunarodni brodarski krugovi vjeruju, rekao je.