A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/HAKERI.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hakeri upali na naslovnu stranicu britanskog "Suna" | Politika+
Hrvatska

UPAD: Hakeri upali na naslovnu stranicu britanskog "Suna"

Kompjutorski hakeri upali su na web stranicu The Sun i promjenili naslovnicu

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Kompjutorski hakeri upali su na web stranicu najbolje prodavanog britanskog tabloida iz medijskog carstva Ruperta Murdocha, "The Sun", i promijenili naslovnu stranicu objavivši na njoj da je vlasnik medijske kuće, oko koje se posljednjih dana podigla prava medijska oluja povezana s prisluškivanjem u režiji njezinih novinara, mrtav.


Hakeri su uputili posjetitelje te stranice na stranicu na Tweeteru hakerske skupine Lulz Security, koja je postala poznata nakon nekoliko hakerskih upada na web stranice Sony Corp., CIA-e i Fox TV-a, u vlasništvu News Corp.

"Posjedujemo Sun/News of the World", postavila je na Tweeteru u ponedjeljak kasno navečer skupina LulzSec, dok na internetskoj naslovnoj stranici "The Suna" u utorak stoji naslov "Otkriveno tijelo medijskog magnata".


News International, britanska podružnica Murdochove News Corp, središte je skandala telefonskog prisluškivanja koja je potresla njezino medijsko carstvo, britanske političare i čelništvo policije. Ranije u ponedjeljak član LulzSec skupine pod imenom Sabu izvijestio je da hakeri "sjede na (Sun/News of the World) mailovima" i da će objaviti priopćenje u utorak.


Sabu je također počeo "tweetati" ono što po njegovim navodima predstavlja detalje o kontaktima i lozinkama zaposlenika News Internationala, uključujući i izvršnu urednicu Rebekah Brooks, no nije moguće provjeriti radi li se o pravim podacima. News International objavio je da je tvrtka "svjesna onoga što se događa i da njezini tehnički timovi rade na tome".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

telefonsko prisluškivanje, the sun, hakeri