A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/sanader-1053.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivo Sanader poručio iz Remetinca: Nisam došao u osvetničku misiju! | Politika+
Hrvatska

PORUKA IZ REMETINCA: Ivo Sanader poručio iz Remetinca: Nisam došao u osvetničku misiju!

Dobrovoljno sam se vratio u Hrvatsku. Nisam došao ni u kakvu osvetničku misiju, nego da sudjelujem u kaznenim postupcima koji se protiv mene vode već dulje vrijeme.

FOTO: Ivo Sanader
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader nije došao u osvetničku misiju, već želi sudjelovati u postupku bez ikakve politizacije, izjavio je odvjetnik Čedo Prodanović, nakon višesatnog posjeta Sanaderu u zatvoru u Remetincu.

 

Dobrovoljno sam se vratio u Hrvatsku. Nisam došao ni u kakvu osvetničku misiju, nego da sudjelujem u kaznenim postupcima koji se protiv mene vode već dulje vrijeme, poručio je preko svojih odvjetnika Ivo Sanader.

- Poruka gospodina Sanadera je da je dobrovoljno došao u Hrvatsku, da nije došao ni u kakvu osvetničku misiju nego da uzme učešće u kaznenim postupcima koji se protiv njega vode već dulje vrijeme, a na koja on nema nikakav utjecaj, kazao je Prodanović ispred zatvora u Remetincu.

 

Sanader, dodaje njegov odvjetnik, želi sudjelovati u postupku bez ikakve visoke politizacije, bez ikakvog prebacivanja krivnje i slično.

Najavio je da će bivši premijer odbaciti navode i dokaze USKOK-a te dokumentirano dati protuargumente.

Rekao je da je Sanader smješten na muškom odjelu, a ne ženskom kako su nagađali mediji, da je sam u ćeliji i da nema doticaja s ostali zatvorenicima.

Za sada je zadovoljan uvjetima s obzirom da ima bolji komfor od ostalih jer je sam u sobi, kazao je. Potvrdio je da je Sanader vidno smršavio, no objasnio je da je to posljedica redovitog vježbanja. Po Prodanovićevim riječima, dok se ne stiša interes medija bivšeg premijera njegova obitelj neće posjetiti.

Prodanović i drugi branitelj Goran Suić najavili su da će u zakonskom roku podnijeti žalbu na jednomjesečni istraži zatvor koji je Sanaderu određen još prije sedam mjeseci kada je protiv njega USKOK pokrenuo istragu u slučaju Fimi medija.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

remetinec, goran suić, ivo sanader, čedo prodanović, pritvor