A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/sanader-712.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Čedo Prodanović: Pozvat ćemo za svjedoke i Sanaderove bliske suradnike iz Vlade i HDZ-a | Politika+
Hrvatska

OBRANA: Čedo Prodanović: Pozvat ćemo za svjedoke i Sanaderove bliske suradnike iz Vlade i HDZ-a

"Sanader svjestan da je u javnosti već osuđen."

FOTO: Ivo Sanader
Piše: Politika plus/Dnevnik.hr

Odvjetnik bivšeg premijera Ive Sanadera najavio je da će se Sanader početi aktivnije braniti te naglasio da nije došao razračunavati s bivšim stranačkim kolegama nego obraniti sebe.

"Sanader nije djelovao na pustom otoku. Mora se gledati djelovanje odgovornih institucija, ali to ne zači da će ih se kriminalizrati.... ako se pokaže potreba za potvrdom nečega ili čak demantiranje, mi ćemo bez ikakva oklijevanja njih predložiti za svjedoke."

Na pitanje znači li to da neće spominjati bivše suradnike Prodanović je pojasnio: 

 

"'Sanader nije djelovao na pustom otoku. Mora se gledati djelovanje odgovornih institucija, ali to ne zači da će ih se kriminalizrati. Već ih je DORH predložio kao svjedoke. Ljudi koji imaju najbolja saznanja o tome kako se radilo su najbolji svjedoci, a ako se pokaže potreba za potvrdom nečega ili čak demantiranje, mi ćemo bez ikakva oklijevanja njih predložiti za svjedoke", tvrdi Čedo Prodanović.


Prodanović je potvrdio da sada rade na žalbi o pritvoru.

"Bijeg je jedan od osnova za pritvor, a mi ćemo dati argument da se dobrovoljno vraćao u Hrvatsku," najavljuje Sanaderov odvjetnik, "Jamčevina je pak priča za daleku budućnost."

"Bijeg je jedan od osnova za pritvor, a mi ćemo dati argument da se dobrovoljno vraćao u Hrvatsku."
Kaže da je Sanader svjestan da postoji dojam u javnosti da je on već osuđen.


"Taj sustav je sistematski stvaran putem represivnih organa koji su namjerno plasirani u javnosti. Stalno su plasirane stvari jedne strane i teze, ali postoje i antiteze. Mi se nećemo braniti parolama nego činjenicima", poručio je na kraju Prodanović.

Nisam došao u osvetničku misiju

On je ranije tijekom dana javnosti u ime Sanadera poručio da njegov štićenik nije došao u osvetničku misiju, već da želi sudjelovati u postupku bez ikakve politizacije, bez ikakvog prebacivanja krivnje i slično.

Najavio je da će bivši premijer odbaciti navode i dokaze USKOK-a te dokumentirano dati protuargumente. Rekao je da je Sanader smješten na muškom odjelu, a ne ženskom kako su nagađali mediji, da je sam u ćeliji i da nema doticaja s ostali zatvorenicima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

remetinec, uskok, čedo prodanović, bijeg, pritvor, ivo sanader