A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/tedeschi-001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Emil Tedeschi ovogodišnji dobitnik Srca Sarajeva | Politika+
Mojbiz

PRIZNANJA: Emil Tedeschi ovogodišnji dobitnik Srca Sarajeva

Dodjeljuje se pojedincima kao priznanje za potporu razvoju toga festivala te za velik doprinos afirmaciji i razvoju filmske umjetnosti u jugoistočnoj Evropi.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ovogodišnju počasnu nagradu Sarajevskoga filmskog festivala (SFF) "Srce Sarajeva" dobio je Emil Tedeschi, većinski vlasnik i predsjednik uprave Atlantic Grupe koja podupire projekt "Sarajevo - grad filma", a nagrada će mu biti uručena na svečanu otvorenju 17. SFF-a 22. srpnja.


U priopćenju organizatori SFF-a podsjećaju da se nagrada "Srce Sarajeva" dodjeljuje pojedincima kao priznanje za potporu razvoju toga festivala te za velik doprinos afirmaciji i razvoju filmske umjetnosti u jugoistočnoj Evropi.


"Dugoročno ulaganje u nove nade regionalne kinematografije jedna je od misija SFF-a. Emil Tedeschi prepoznao je našu viziju i svojim primjerom pokazao kako društveno odgovorna tvrtka može ulagati u budućnost regionalne kinematografije. Zahvaljujući dugoročnoj potpori Atlantic Grupe, mladi filmski stvaraoci u protekle su četiri godine dobili priliku da snime svoje prve kratke igrane filmove. U okviru projekta 'Sarajevo - grad filma' nastalo je 14 ostvarenja i prikazano na više od stotinu festivala u svijetu gdje su osvojili brojne nagrade", navode iz SFF-a u priopćenju. Ove godine će, kako najavljuju, biti prikazana četiri nova kratka igrana filma nastala u okviru projekta "Sarajevo - grad filma" 2011.


Počasnu nagradu "Srce Sarajeva" dosad su dobili Marco Mueller, direktor venecijanskoga filmskog festivala, redatelj Mike Leigh, ministar kulture i športa Federacije BiH Gavrilo Grahovac, glumac Steve Buscemi, producentica Cat Villiers, izvršni direktor Mitteldeutsche Medienfoerderung GmbH Manfred Schmidt i Dieter Kosslick, direktor Internacionalnoga filmskog festivala u Berlinu.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Marco Mueller, Srce Sarajeva, emil tedeschi