A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/rupert-murdoch-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Murdoch će i u Australiji morati odgovoriti na teška pitanja | Politika+
Hrvatska

NOVA ISPITIVANJA: Murdoch će i u Australiji morati odgovoriti na teška pitanja

Gillard mislim da si Australci postavljaju pitanja o News Limitedu u Australiji i žele da podružnica odgovori na teška pitanja

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Rupert Murdoch, osnivač medijske tvrtke News Corp., morat će i u Australiji odgovoriti na "teška" pitanja, izjavila je u srijedu australska premijerka Julia Gillard, dok u Australiji raste pritisak oko pokretanja istrage nakon medijskog skandala u Britaniji.


Gillard je odbila komentirati Murdochove izjave u utorak pred britanskim parlamentarnim povjerenstvom, ali je rekla da je australska javnost zabrinuta. Australac Murdoch u svojoj je domovini počeo podizati svoju medijsku tvrtku prije nego li je od nje napravio transkontinentalno carstvo. Ondje posjeduje novine i tv postaje, okupljene u tvrtku News Limited koja dominira australskim tržištem medija.


"Ne želim komentirati njegove izjave, ali mislim da si Australci postavljaju pitanja o News Limitedu u Australiji i žele da podružnica odgovori na teška pitanja", kazala je Gillard. Direktor australske podružnice News Corpa John Hattigan kazao je da u Australiji nije bilo ničeg usporedivog s prisluškivanjem kakvo su provodili novinari britanskog tabloida News of the Worlda, koji je Murdoch zatvorio.

Hartigan je kazao da je spreman surađivati s istražnim povjerenstvom čije osnivanje zahtijeva australska Stranka zelenih. Gillard je rekla da je otvorena prema tom prijedlogu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

news corpa, australija