A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/gradani.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Glas Koncila: Vlada građane nije spasila od bankarske čizme | Politika+
Hrvatska

KRITIKE: Glas Koncila: Vlada građane nije spasila od bankarske čizme

Jedino što je aktualna vlast uspjela dogovoriti s bankama jest produženje agonije.

FOTO: Jedino što je aktualna vlast uspjela dogovoriti s bankama jest produženje agonije, ističu u Glasu koncila
FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus

U novom broju Glasa Koncila komentator Branimir Stanić bavi se gospodarsko političkom krizom u Hrvatskoj.

 

U potpunoj je suprotnosti s 'braniteljskim modelom' preuzimanja rizika ono što su banke u Hrvatskoj afirmirale kao svoj model, a s prešutnom potporom vladâ različitih političkih predznaka u proteklom desetljeću.

"U potpunoj je suprotnosti s 'braniteljskim modelom' preuzimanja rizika ono što su banke u Hrvatskoj afirmirale kao svoj model, a s prešutnom potporom vladâ različitih političkih predznaka u proteklom desetljeću....

 

Stanje danas je takvo da su tisuće hrvatskih građana doslovno pod bankarskom čizmom, a jedino što je aktualna vlast uspjela dogovoriti s bankama jest produženje agonije. Nikakva utjeha nije smanjenje rate uz povećanje godina otplate kredita.

 

Bankama, kojima bi važno poslanje trebalo biti financijsko 'podmazivanje' ekonomskog stroja, dopušteno je da mahom 'podmazuju' same sebe - jer usred velike krize iz koje se Hrvatska tek treba izvući upravo je bankarski sektor izišao kao jedini dobitnik.

 

Ako je jedna od osnovnih funkcija banaka biti servis za gospodarstvo a jedna od osnovnih funkcija države biti servis za građane, onda je sličnost i jednih i drugih to što su sav teret rizika svalili na - građane".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zaduženost, crkva, hrvatska, glas koncila, banke