A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/dubrovnik-038.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Šibenčani i Dubrovčani nadmeću se tko ima više skalina u starom gradu | Politika+
Tehnologija

TURISTIČKI 'ADUTI': Šibenčani i Dubrovčani nadmeću se tko ima više skalina u starom gradu

Šibenčani su izbrojali 2851 stepenicu, Dubrovčani čak 5423!

Piše: PolitikaPlus/Slobodna Dalmacija

Turistički vodiči Šibenika u starom dijelu grada izbrojili su 2851 skalinu te objavili da taj grad ima najviše skalina na Mediteranu, no time su potaknuli reakciju - a koga drugoga do - susjeda s ove strane Jadrana.

U dubrovačkoj gradskoj udruzi Porporela organizirali su pet brojača, koji su unutar gradskih zidfina Dubrovnika pedantno izbrojali čak - 5423 skalina, dakle, još malo pa dvostruko velik broj!

- Žao nam je ako smo Šibeniku, koji doista volimo, oduzeli takav promidžbeni adut. No, činjenice govore nešto drugo i moramo ih poštovati - za Slobodnu Dalmaciju rekao je Edin Memišević, tajnik Udruge Porporela. Nisu naveli koliko im je trebalo za prebrojavanje, no vele da su gdje god je postojala i najmanja sumnja u broj - prebrojavanje ponavljali.

Pri tome ističu da je veliki broj stepenica koje nisu brojili te da je 5423 broj onih na koje turisti mogu gaziti. No, Šibenčane još nisu uvjerili.

- Nema šanse da ih imaju toliko. Ne znam gdje su ih brojili. Isto tako ne znam tko je potencirao tu akciju. Najbolje bi bilo da ih sve fotografiraju i dokumentiraju s točnim brojem u svakoj ulici kao što smo mi napravili. To bi onda bio relevantan podatak - izjavila nam je Meri Pašara-Mitić, predsjednica Udruge turističkih vodiča Šibenika