A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/iphone.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Pametni mobiteli postaju popularniji od notebookova | Politika+
Tehnologija

GADGETI: Pametni mobiteli postaju popularniji od notebookova

U svijetu će do kraja ove godine biti 627 milijuna korisnika smartphonea.

Piše: PolitikaPlus/Hina

U svijetu će do kraja ove godine biti 627 milijuna korisnika smartphonea (pametnih telefona), što predstavlja 12,3 posto od ukupnog broja aktivnih SIM kartica u svijetu, dok bi 2015. moglo biti više od 1,5 milijardi korisnika tih telefona, što čini 24,8 posto aktivnih SIM-ova, predviđanja su iz najnovije publikacije "Globalno smartphone tržište: 2011 - 2015" (Worldwide Smartphone Markets: 2011 to 2015) britanske istraživačke kuće Generator Research.


Dobavljači će u ovoj godini isporučiti 269,6 milijuna smartphone-ova, dok će prijenosnih računala (Microsoft i Mac) isporučiti 194 milijuna.

Time se iznova potvrđuju slična prijašnja predviđanja različitih istraživačkih i analitičkih kuća da smartphone-ovi u svijetu postaju jedni od najprodavanijih i najkorištenijih mobilnih uređaja, kako među telefonima tako i među prijenosim računalima i drugim uređajima.


Tome u prilog ide i podatak iz spomenute publikacije Generator Researcha da će dobavljači u ovoj godini isporučiti 269,6 milijuna smartphone-ova, dok će prijenosnih računala (Microsoft i Mac) isporučiti 194 milijuna.


Razlika u toj isporuci 2015. bit će znatno veća, jer se predviđa da će isporuke smartphone-ova u toj godinu dosegnuti 448,8 milijuna, a prijenosnih računala samo 260 milijuna.


Ističući kako je globalno tržište smartphone-a već sada dosta veliko, analitičari Generator Researcha ipak napominju kako će to tržište u idućih pet godina postati još veće, te da svatko tko se ozbiljno i strateški bavi bilo kakvim poslom vezanim za digitalne sadržaje te distribucijom usluga i marketingom mora misliti na veličinu i važnost tog tržišta.


Važnost tog tržišta potvrđuje i ovogodišnji savez Nokie i Microsofta u sklopu kojeg je Nokia najavila dramatičnu promjenu strategije kako bi smanjila gubitak tržišnog udjela u segmentu smartphone-a, koji se sada po svojim karakteristikama znatno razlikuju od onih prije par godina naprednim postavkama, posebno za mobilni internet.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pametni mobiteli, smartphone, notebook, Generator Research, prijenosna računala