A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/novac.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Polugodišnja dobit porasla 10 posto, na 60,6 milijuna kuna | Politika+
Tvrtke

ALLIANZ ZAGREB: Polugodišnja dobit porasla 10 posto, na 60,6 milijuna kuna

Ukupni bruto premijski prihodi Allianza iznosili su 535,9 milijuna kuna, odnosno 4,8 milijuna kuna više nego u istom razdoblju lani.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Osiguravajuće društvo Allianz Zagreb u prvih šest mjeseci ove godine ostvarilo je bruto dobit od 60,6 milijuna kuna, što je za gotovo 10 posto više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, priopćeno je iz Allianza.

Ukupni bruto premijski prihodi Allianza iznosili su 535,9 milijuna kuna, odnosno 4,8 milijuna kuna više nego u istom razdoblju lani.

Tvrtka je zabilježila rast i u životnim i u neživotnim osiguranjima, dok je tržište u istom razdoblju bilo u minusu u oba segmenta, ističu iz Allianza.


Ukupni bruto premijski prihodi Allianza iznosili su 535,9 milijuna kuna, odnosno 4,8 milijuna kuna više nego u istom razdoblju prošle godine, dok je istodobno ukupno tržište palo za 2 posto.

 

Tržišni udio Allianza na kraju lipnja bio je 10,8 posto, što je porast u odnosu na isto razdoblje u 2010. kada je iznosio 10,5 posto, kaže se u priopćenju.


Adekvatnost kapitala na kraju lipnja iznosila je 221 posto, znatno više od zakonskog minimuma za hrvatske osiguravatelje od 100 posto.


U neživotnim osiguranjima ukupna bruto premija Allianza Zagreb iznosila je 363,6 milijuna kuna, što je za 0,3 posto više od premijskog prihoda iz istog razdoblja prošle godine čime je Allianz povećao tržišni udio na 9,6 posto. Bolje rezultate od tržišta Allianz je ostvario u osiguranju od automobilske odgovornosti, nezgode i odgovornosti.


U životnim osiguranjima Allianz je ostvario rast premijskog prihoda od 2,1 posto, dok je tržište zabilježilo pad od 1,8 posto u odnosu na prvo polugodište protekle godine. Tako je bruto premijski prihod tvrtke od životnih osiguranja u prvih šest mjeseci ove godine iznosio 172,3 milijuna kuna. Allianz je u životnim osiguranjima povećao tržišni udio na 15 posto u odnosu na isto razdoblje protekle godine kada je udio iznosio 14,5 posto.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

životno osiguranje, osiguranje, allianz zagreb, allianz